Uşşaki tarikatı şeyhi Eyüp Fatih Şağban'ın istismar ettiği 12 yaşındaki kız çocuğunun babası F.A., tehdit edildiğini ve bu nedenle evinin önünde polislerin beklediğini söyledi.

"Fatih Nurullah" takma adını kullanan Uşşaki tarikatından Eyüp Fatih Şağban'ın istismar ettiği kız çocuğunun babası F.A., Halk TV'de yayınlanan "Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman Siyaset" programına konuk oldu. 

Fatih Nurullah ile 15 yıl önce tesisatçı olarak işlerini yaptığı sırada tanıştığını söyleyen F.A., "Kasımpaşa’da bir yer vardı. Buraya çoluk çocuk katılıyorduk. Herkes aile olarak katılıyordu, biz de böyle katılıyorduk. Nişanlı olduğum süreçte gidiyordum. Evlendiğimde de eşimle birlikte gitmeye devam ettim. Her hafta Kasımpaşa’daki toplantılara Perşembe gün en az 1000 kişi katılırdı. Ama Türkiye’nin çok yerinde var. Biz cahilliğimizin bedelini öz çocuğumuzla ödedik. Şimdi bana ihanet ettiğimi söylüyor. Ama ben ihanet etmedim. Koruma talep ettim. Evimin önünde 6 polis bekliyor. Bize tehdit geldi. Bize büyü mü yapıldı bilmiyorum." diye konuştu.

F.A., başka çocukların da istismara uğradığı yönünde söylentiler duyduğunu belirterek, "Ama ben gözümle görmediğim için bir şey diyemem. Fatih Nurullah'ın oğlu beni aradı. 'Babama büyü yaptılar. Bu suçu böyle işledi' dedi. Arkasındaki kitleyi böyle inandırdılar. Şeyh beni arayıp bir hata yaptığını söyledi. Bana Hz. Ebubekir olmayı vaat etti." dedi.