Toplumsal Haber Merkezi

Yandaşların güdümündeki CNN Türk'te her gün yeni bir linç vakası yaşanıyor. Bu kez hedef, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a canlı yayında "sayın" diyen, bunu da yanlışlıkla ve ağız alışkanlığıyla söylediğini ifade eden Prof. Dr. Gülümser Heper oldu. Heper aynı programda "Terör örgütüyle masaya oturulmaz" diyerek açıkça tavrını belli etmişti ama yandaşlar Heper'in üstüne "özür dile" diyerek gitmeye devam edince stüdyoda dakikalarca süren trajik diyaloglar yaşandı.

Heper'in Abdullah Öcalan'a 4 kez "sayın" ifadesini kullanması stüdyoda tartışma yarattı. Yandaşlar Mehmet Metiner ve Metin Özkan'ın, Öcalan'a "sayın" dediğini hatırlatması üzerine Gülümser Heper, kurduğu ifadeyi açıkladı. Diline pelesenk olan bir ifadeyi yanlışlıkla kullandığını vurgulayan Heper, Öcalan'ı savunmadığını, Türk halkını bu konuda uyardığını da ifade etti.

Heper, "Ne demek istediğimi Türk halkı anlamıştır, 99'dan sonraki suçları için 'sayın' Öcalan'ı yargılayın diyorum..." dedi. Heper, ifadesiyle ilgili "O benim genel kullanım terminolojimdir" diye belirtti.

Yandaşların körüklemesiyle stüdyodaki tansiyon uzun bir süre düşmezken, moderatör Semiha Şahin'in ısrarı üzerine Prof. Heper, dakikalar sonra özür diledi.