27. Dönem İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Saadet Partisi’nden istifa etti. İslam'ın istifasını Meclis Başkanlığı’na da bildirdiğini kaydedildi.

T24'ün ulaştığı İslam, istifasını doğrularken, değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. İslam, İstifasını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ve Meclis Başkanlığı'na sunduğunu belirtti.

İslam'ın istifa kararı ile birlikte Saadet Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekili sayısı bire düştü. Saadet Partisi'ni Meclis'te Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından temsil edilecek.

CİHANGİR İSLAM KİMDİR?
1959 yılında Sakarya'da dünyaya gelmiştir. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve Profesördür. İlkokulu Adapazarı Atatürk İlkokulunda, ortaokul ve liseyi TED Ankara Kolejinde bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe Bölümü ve SUSEM İslami İlimler Programı mezunudur.

ABD Minnesota Üniversitesi, Kanada - Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center'da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı ve fellowship programlarını tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe yüksek lisans öğrencisidir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliği, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yaptı.