Toplumsal Haber Merkezi

Milli Görüşün yayın organı TV 5'te yayınlanan 'Kulis Ankara' programına katılan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener gündemdeki siyasi isimlere suikast haberleriyle alakalı açıklamalarda bulundu. Şener, bir yıl önce kendisine de IŞİD'in suikast yapacağının ihbarının geldiğini söyledi. 

Şener, siyasi isimlere yönelik saldırı ve suikast ihbarlarıyla ilgili, "Bu saldırganlık veya tehdit üslubu muhalefete yönelik olarak iktidar kaynaklıdır" diyerek sözlerini şöyle açıkladı:

Birincisi; çok ağır, hükümeti rahatsız edecek derecede ağır eleştiri yapanlar... Bunun ötesinde hükümetin gizli bazı yanlışlarını kamuoyunun bilgisine çıkarmaya çalışanlar önce kendilerini yargı karşısında buluyorlar, davalar açılıyor. Özellikle Cumhurbaşkanı'na hakaretten terör örgütlerini desteklemeye varıncaya kadar değişik yelpazede çok sayıda siyasi dava vardır ama bu davaların hepsi muhalifler hakkında açılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi veya destekçileri üzerinden böyle bir davanın açıldığını da duymuyoruz.

'IŞİD SUİKAST YAPACAKMIŞ SANA DEDİLER...'
Abdüllatif Şener, bir yıl önce kendisine IŞİD'in suikast yapacağının ihbarının geldiğini ilk kez programda açıklarken, şöyle konuştu:

Bir örnek vereyim, bir seneyi geçiyor... Benimle de ilgili bir ihbar yapıldı, ben onu hiç konuşmadım. Bakanlığı bıraktığım günden beri benim yakın korumalarım var. İllere gittiğimizde ilave destek istediğimizde il emniyetleri de veriyor ilave destek. Ve dediler ki, 'IŞİD suikast yapacakmış sana.' Bizim korumalar biraz telaşlandılar. 'Ciddiye alınacak tarafı yok bunun,' dedim. Böyle bir şey olamaz. Niye olamaz? IŞİD şimdiye kadar hiç bireysel suikast yapmamış ki... Jenosit yöntemlerle toplu katliamlar yapıyor. Bu doğrudan doğruya sindirmek, senin çalışma faaliyet alanını daraltmak ve biraz suskunluğa mahkum etmeye yönelik fısıltılar...

'BUNA BENZER ŞEYLER OLDU'
Şener, bu tür ihbarlar ve haberler hakkında "Hiçbir siyasetçinin veya hiçbir siyasi düşünceye sahip kişinin davranışlarını, eylemlerini, çalışmalarını planlamaması lazım bana göre. Türkiye bu noktada" diyerek kendisine yönelik saldırı ihbarı hakkında, "Güvenlik tedbirlerini de hiç arttırmadım. Buna benzer şeyler ben Bakan iken de oldu" dedi.

Şener, "Benim koruma, 'Efendim, ihbarlar alıyoruz. Bakanlara yönelik PKK suikast girişiminde bulunacakmış, güvenlik tedbirlerini arttıralım' dediler. Ben Bakanlık döneminde de eskort taşımazdım. Oturduğum arabada tek bir polis memuru bulunurdu güvenlik olarak. Arabama kırmızı plakayı hiç takmadım, sivil dolaşırdım. En güvenli pozisyon nedir biliyor musunuz? Etrafınızda az güvenlik görevlisi taşımaktır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, yaşadığı başka saldırıları da anlattı:

Konya'da biliyorsunuz, seçimler sırasında çok saldırılar oluyordu. Ama ekranlara çok çıkan bir saldırı vardı bir beldede. Oraya giderken sadece yakın korumam değil, aynı zamanda hem ilden hem de ilçeden polis görevlendirmişlerdi. Açık söyleyeyim, herhalde ondan fazla koruma vardı. Taş falan atmaya başladılar, biz otobüsün üzerindeyiz. Yakın koruma ile il başkanı telaşlandı. 'Efendim, terk edelim!', 'Terk etmiyorum,' dedim. 'Burada başka yerlerde konuştuğumuz süre kadar konuşacağız.' Ama karşıdan taşlar, yumurtalar geliyordu. 'Dikkat edin elinizi yüzünüzü kapatmaya kalkmayın, ekranda kötü gözükür. O taşları, yumurtaları iyi izleyin, kafanızı sağa sola çevirmeyi iyi becerin' dedim ve konuşmamızı sonuna kadar yapıp öyle ayrıldık. Buradan şunu anlatmak istiyorum; bu tip korku ortamı oluşturma çabaları içerisinde çok değişik kesimler olabilir. Bunlara aldırış edilmez. Bunlar insanın kaderini değiştirmez. İkincisi alacağın tedbirler güvenlik de sağlamaz. Yoluna devam edeceksin. Benim inandığım, şu ana kadar yaptığım da budur.