Toplumsal Haber Mekezi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, koronavirüs vaka sayısının açıklananın 20 katı olduğu iddialarına yanıt veren Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamanın iddialarını doğruladığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yatığı açıklamalarda, Ankara Milletvekili Murat Emir’in “koronavirüs verilerinin gerçeği yansıtmadığı” şeklindeki iddialarına yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Koca, “Tablodaki bütün veriler, bütün rakamlar doğrudur. Mücadelede de özellikle şu dönemde gizlenerek herhangi bir şey yapılmıyor, gizlenerek yapılmıyor. Bütün pozitif tespit edilen vakalar üzerinden yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 Koca’nın yanıtlarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Emir ise, Sağlık Bakanı’nın açıklamalarının iddialarına yanıt veremediğini kaydetti.

Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi” ifadelerini kullanan Emir, şöyle devam etti:

'Tarih yok' dediğiniz belgenin de tarihini işaretledik, buradan bakabilirsiniz sayın Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi. Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu.

BU SORUMLULUĞU KİM ÜSTLENECEK?
Emir devamında ise "Bakan Fahrettin Koca belirti göstermeyen pozitif vakaların büyük çoğunluğu oluşturduğunu ve günlük tabloda açıklanmadığını nihayet itiraf etti. İnsanlarımızı aylardır gerçeğin çok küçük bir bölümü ile oyalamanın sorumluluğunu kim üstlenecek" diye sordu.

NE OLMUŞTU?
Murat Emir, Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'ne girilen verilere dayanarak, koronavirüs vaka sayısının Koca'nın açıkladığının 20 katı olduğunu iddia etmişti. Emir, Bakan Koca'ya seslenerek, "Sayın Bakan bu belge doğru mudur? Bu belge doğru ise artık halkımıza gerçekleri söylemenin vakti gelmiştir" demişti.