Öztrak, "MHP Sözcüsü olarak açıklama yapan zatın edepten yoksun olan sözlerine adam yerine koyup da cevap vermek istemiyorum. Hep söylüyorum: Üslubu beyan ayniyle insandır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nden basın toplantısı düzenledi. Öztrak, dün Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamalara tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a sert sözlerle cevap verdi. Öztrak "MHP Sözcüsü olarak açıklama yapan zatın edepten yoksun olan sözlerine adam yerine koyup da cevap vermek istemiyorum. Hep söylüyorum: Üslubu beyan ayniyle insandır. Bu belediye başkanları 5 ay önce adli sicil kontrolünden geçtiler. YSK'den de geçtiler. Şimdi 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Bu tür olayları yaparken sonuç itibarıyla sandıktan çıkmış olan insanlara el çektiriyorsunuz. Bunun kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılmış olması demokratik hukuk devletine yakışandır. Bunların hiçbirini yapmayacaksınız, basına servis edeceksiniz, terörle mücadeleyi gerekçe göstereceksiniz... Açık söyleyeyim terörün değirmenine su taşırsınız." diye konuştu.

MHP'li Büyükataman, dün Öztrak'ın açıklamalarına "MYK sonrası konuşan Faik Öztrak’ın hangi odakların sözcüsü olduğu açıklamaların içeriğine bakıldığında net bir şekilde anlaşılmaktadır. CHP’li Öztrak açıklamasında Belediye Başkanlarının görevden alınmalarının darbe olduğunu iddia edecek kadar millî şuurdan uzaktır." ifadelerini kullanarak tepki göstermişti.