CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve partililer, Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditlerine karşı basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Merkezi önünde bir araya gelen partililer, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mafya bozuntusu tarafından tehdit edilmesi, hukuk sisteminin çöktüğünü, mafya düzeninin hayata geçtiğini gösteriyor. Unutulmamalıdır ki CHP, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir” pankartı açtı.

‘CHP VE LİDERİNE UZANACAK ELİ KIRMAYA MUKTEDİRİZ’
Akıllı, CHP'nin koca bir ulu çınar olduğunu ifade ederek, “Bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisine ve onun liderine uzanacak her eli kırmaya bu partinin üyeleri yeterli ve muktedirdir” dedi.

‘İLK SEÇİMDE İKTİDARLA HESAPLAŞACAĞIZ’
İktidarla hesaplaşmayı ilk seçimde demokratik yollarla yapacaklarını belirten Akıllı “Genel Başkanımıza yapılan bu iğrençliğe ilişkin etkili bir soruşturma bekliyoruz. Bu soruşturma yapılana kadar süreci izleyeceğiz ve her hafta buna ilişkin eylemler gerçekleştireceğiz. Bugün öğleden sonra bir suç duyurusunda bulunacağız ve bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Organize suç örgütü liderliğinden yargılanan ve hüküm giyen Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli bir mektup paylaşması üzerine Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Ülgen de suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.