Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun atanması sonrası başlayan protestolara katıldığı gerekçesiyle iktidar medyası tarafından hedef haline getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik bir açıklama da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar üzerinden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alarak, “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Foça Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni’nde Kaftancıoğlu'u hdef almış “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” demişti.

Erdoğan ve Soylu'nun açıklamalarına CHP'den ilk yanıt PM Üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’den geldi.

Emre, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanının İl başkanımıza yönelik sözleri Hakaret, İftira ve Yargıyı Etkileme suçudur! Bunu söyleyene şu soruyu soracak bir gazeteci var mıdır? 'Canan Kaftancıoğlu hakkında DHKP-C üyesi olduğuna yönelik bir delil, bir dava, bir karar var mı?'

Protesto edenler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi değilse, atadığınız rektör kimin karşısına geçip ‘kendini sevdirmeye’ çalışmaktadır? Cübbelerini giyip rektöre sırtını dönenler hangi örgüt mensubudur? Bu kadar genç ve hocaları da terörist ise bu güne kadar niye dışarıdadırlar?