Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mazbatasını, sabıka kaydının bulunmasını gerekçe göstererek iptal etti.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise, Twitter hesabından "Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar nezdinde halk iradesine YSK eliyle darbe vurulmasını lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Kadir Aydar yalnız ve sahipsiz değildir. Ceyhan'ın kaderini değiştiren Başkanımızın her zaman yanındayız" diye bir açıklama yaptı.

KADİR AYDAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı Kadir Aydar ise, "Hukuksuz bir kararla mazbatam iptal edildi" ifadelerini kullandı.

Aydar'ın açıklaması şöyle:

Başım dik, alnım ak. İstanbul seçimlerinin ve mühürsüz oyların mimarı AKP'li Recep Özel'in verdiği hukuksuz bir dilekçe ile bugünlere geldik. Ben bu hukuksuz kararı Ceyhanlıların vicdanına bırakıyorum. Bizim makamımızın bir önemi yok.

Millet İttifakı'nın 19 meclis üyesi ile, ekibimle yine yolumuza devam edeceğiz. Beni Ceyhan halkı seçti. Mazbata onların olsun. Ben yine 31 Mart 2024'e kadar Ceyhan Belediye Başkanıyım. Söz verdiğimiz ne varsa partili, partisiz gözetmeden yapmaya devam edeceğiz.

CHP'DEN KARARA TEPKİ
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun karara sert tepki gösterdi. CHP'li Torun yaptığı açıklamada, "Yapılan gasptır, fırsatçılıktır, halk iradesine saygısızlıktır! Geçmişten yargılandığı iki ayrı suçu birleştirip, mazbatayı iptal eden YSK da bu demokrasi darbesinin maşasıdır! Yaşanan bu zor günlerde bile siyasi rantlarının peşinde koşan saraydakilere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.