Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işveren ve işçi temsilcilerinin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısını 28 Aralık'ta saat 10.30'da yapılacağını açıkladı.
 
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise asgari ücretin 3 bin 100 TL olması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımının ardından sosyal medyada #AsgariÜcret3100TL etiketi çalışması başlatıldı. Twitter'dan CHP'li belediye başkanları ve milletvekilleri de sosyal medya hesabından bu çağrıya destek verdi.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. #AsgariÜcret3100TL" ifadelerini kullandı.

CHP'li isimler tarafından yapılan paylaşımlar şu şekilde: