CHP Mersin kurultay delegelerinin tamamı, Ankara’da gerçekleştirilecek olan 37. Olağan Kurultay'da genel başkan adaylarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Kurultay delegelerinin açıklaması şöyle:

Türkiye bir yol ayrımındadır. Hukukun ve demokrasinin yok sayıldığı, tek adamın ve etrafındaki bir avuç insanın çıkarlarına göre kurulmuş bir çarpık düzen dağılmaya başlamıştır.

Adalet, eşitlik, özgürlük talep edenler, üreten, istihdam yaratan bir Türkiye özlemi duyanlar birlikte hareket etmenin yollarını buluyor ve saray odalarında kurulmuş bir ittifakın karşısında halkın ittifakı seçim sandıklarında kuruluyor.

Bu sürecin öncüsü, Türkiye’nin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç yıl önce “hak, hukuk, adalet” diyerek başlattığı yürüyüş Türkiye’nin önüne yeni bir siyasi hat koymuştur. O günden bugüne, adalet isteyenler adaleti katledenlere karşı, her şeye rağmen birlikte yürüyor. Çünkü bu yürüyüşün sonunda özgür, mutlu, güçlü bir Türkiye var.

Bu inanç ve cesaret dolu yolda, 2018 genel seçimleri ile 31 Mart ve 23 Haziran 2019 yerel seçimleri çok önemli birer basamak oldu ve güzel günlere olan umudu hep daha yukarı taşıdı. Ardından, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halkçı yerel yönetim anlayışının çok güzel örneklerini sergilemeye ve partimizin iktidarında Türkiye’yi nasıl bir yönetim anlayışının beklediğini göstermeye başladılar. Halkın partimize olan ilgisi, CHP iktidarından beklentisi daha da arttı.

Bütün bunlar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, onun öncülük ettiği yeni bir siyaset dili ve anlayışıyla mümkün olabildi.

Şimdi önümüzde, yolumuzu yordamımızı kaybetmeden, hiçbir sallantıya, hiçbir tereddüde, belirsizliğe mahal vermeden halkın iktidarını kurma görevi bulunuyor.

Bu görev bilinç ve sorumluluğuyla, aynı zamanda bizleri seçen parti üyelerinin açık iradesinin bir gereği olarak;

Partimizin 37. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan adayımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklıyor, tüm partililerimizi Türkiye’nin umutlu geleceği adına, aynı iradeyi sergilemeye davet ediyoruz.