Sağlık Bakanlığı son 24 saate ait koronavirüs verileri paylaştı. Paylaşılan verilere göre son 24 saate 29 bin 136 yeni vaka tespit edilirken, 222 kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Bakanlık tarafından paylaşılan tabloda yurttaşların aklını karıştıran kısım ise iyileşen hasta sayılarındaki 4 katlık artış oldu. Dünkü tabloda 5 bin 516 olarak açıklanan 'iyileşen hasta sayısı' bugün ise 4 kat artış göstererek 20 bin 191'e yükseldi. Toplam iyileşen hasta sayısı ile dünkü rakamlara göre 1 milyon 123 bin 465 kişi artarak, 458 bin 109'dan 1 milyon 581 bin 565'e yükseldi.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. CHP'li İrgil, Bakanlık tarafından paylaşılan iki güne ait koronavirüs tablosunu paylaştı. 

CHP'li İrgil, "samimiyetle bir bilim insanı, doktor olarak merak ediyorum" diyerek "11 Aralık (yani dün) toplam iyileşen 458 bin iken 12 Aralık (yani bugün) 1 milyon 581 bin oldu dün günlük iyileşen 5.516 kişi iken bugün 20.191 olmuş Bir gün içinde 1 milyon kişilik bu mucizevi farkın nedeni nedir?" ifadelerini kullandı.

VERİLERDEKİ DEĞİŞİMLER HAKKINDA BİLGİ VERİLSİN
Bakanlık tarafından paylaşılan verilerdeki bu kenskin değişimlerin yurttaşlar üzerinde güvensizlik oluşturduğunu belirten Dr. İrgil "Ayrıca böyle büyük ve keskin sayısal değişimler için bir açıklama yapılmadığı zaman toplumda güvensizlik oluşuyor günlük vaka, iyileşme vb rakamlarda büyük değişimler olduğunda bakanlık bu verileri paylaşırken, nedeni konusunda bilgi verirse bakanlığa olan güven artar" ifadelerini kullandı.

Bakanlık bünyesinde gerçekleri görecek çalışanların da bulunduğunu söyleyen İrgil "Doğrusu bir açıklaması olacaktır diye umuyorum. Çünkü bakanlıkta bir dolu aklı başında, bizim gördüğümüz görecek meslektaşımız var. Onlarda bu ciddi farkların bilincindedir. Bir olasılık da; sağlık politikası açısından uluslar arası bir gereklilik olmuş olabilir" dedi.