CHP'nin dijital dergisi Millet'in ikinci sayısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fethullahçı çetenin kanalı Samanyolu TV'de özerkliği savunduğu sözlere ilişkin haber yer aldı.

Millet'te Soylu ile ilgili "FETÖ’nün Kanalında Özerklik Savunmuş" başlığıyla yayınlanan haberde "Koronavirüs salgını nedeniyle yardım kampanyası düzenleyen CHP’li Belediyeleri devlet içinde devlet olmakla itham eden Süleyman Soylu'nun, FETÖ'nün kanalı STV'de, yerel hükümeti, yerel özerkliği ve eyalet sistemlerini savunduğu ortaya çıktı!" denildi.

Haber devamla şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir TV programında CHP’li belediyelerin başlattığı yardım kampanyasını eleştirmiş ve yardım hesaplarının bloke edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada CHP’li belediyeleri devlet içinde devlet kurmakla suçlamıştı.

Soylu, “Merkezi hükümetle yerel hükümet gibi daha önce terör örgütünün ülkemize sokmaya çalıştığı bir anlayışı yardım kampanyası bahane edilerek bir şey ortaya konulmasından endişe ettiğimi, halk tabiriyle işkillendiğimi ve İçişleri Bakanı olarak da görevimin tam da bu işkillenmeler olduğunu burada paylaşmak isterim” demişti.

İçişleri Bakanı Soylu’nun bu sözleri üzerine, FETÖ’nün yayın organı STV’de MHP ve o dönemki BDP hakkında söyledikleri yeniden gündeme geldi.

Soylu’nun görüntülerde, MHP’nin ‘Yeni Türkiye’de yeri olmadığını belirterek, BDP’nin Meclis’e girmesi gerektiğini söylediği görülüyor. Soylu, yerel yönetimlerle ilgili olarak da şu ifadeleri kullanıyor:

Bu yerel yönetim mantığıyla bu işi sürdüremezsiniz. Belki Amerika’daki Almanya’daki gibi yapa-mazsınız ama Fransa’daki gibi yapabilirsiniz. Yarı merkezi yarı yerel kendi insanınıza güvenen bir idareyi ortaya koyabilirsiniz. Kendi ülkenizin insanından ne korkuyorsunuz arkadaş?