CHP'nin CNN Türk'ü boykot edeceği iddia ediliyordu. CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger iddialara ilişkin açıklama yaptı.

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger de bir süredir partide yayın politikaları nedeniyle rahatsızlık olduğunu söyledi. Aksünger "Aslında resmi olarak bize söylenmiş, yazılmış bir yazı yok. Ama bu rahatsızlık çoktan beri söz konusu" şeklinde konuştu.

Aksünger açıklamasında parti tabanında yayın politikası nedeniyle tepki geldiğini ve "ciddi bir rahatsızlık" olduğunu vurguladı. Kendisinin de bir aydır CNNTürk yayınlarına çıkmadığını belirten Aksünger, bu konunun uzun süredir parti meclisinde konuşulduğunu belirterek böyle bir karar çıktığı taktirde bütün partililerin buna uyacağını söyledi.

"Bu yeni değil zaten. Belli bir yayın politikası içinde objektif yayın politikalarını gütmeyen yayın mecraları ile ilgili alınmış karar vardı. Uymaya çalışıyorduk" diyen Aksünger, kendisinin "hamaset üzerine yoğunlaşan" tartışma programlarına katılmadığını da sözlerine ekledi.

TUNCAY ÖZKAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN ELEŞTİRDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CNNTürk'ü iktidara yakınlığı ile bilinen A Haber'e benzetmişti. Özkan paylaşımında "A Haberden bir farkı kalmayan CNNTURK’de, yayınlanmakta olan programda, CHP’nin duygu ve düşüncelerini ifade etmek ile yetkilendirilmiş kimse yoktur. Konuklar şahsi görüş ve düşüncelerini aktarmaktadır. Halkımıza saygılarımızla duyururuz. @cnnturk" ifadelerine yer verdi.

Boykot kararı alınırsa buna uymayan CHP üyeleri hakkında disiplin süreci başlatılacağı, CHP'nin CNNTürk'ü CNN International'a da şikayet edeceği de iddialar arasında. CHP'nin CNNTürk'ü boykot edip etmeyeceği kararını bugün açıklaması bekleniyor.