CHP'nin 28-29 Mart’ta yapmayı planladığı 37. Olağan Kurultayı'nın yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi gündeme geldi. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Diplomat Hüseyin Çiloğlu ve Yazar Tarık Çelenk'in de konuk olduğu TV 100  canlı yayınında Ahu Özyurt'un konuya dair sorusu üzerine bilgiler paylaştı. Yaklaşık 20 gün önce bazı genel başkan yardımcılarının Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, koronavirüs salgınının Türkiye'ye de sıçrayabileceği ve bu nedenle CHP kurultayının seyircisiz yapılmasının ya da ertelenmesinin gerekebileceğini aktardıklarını söyleyen Yarkadaş, "Ancak bunun bir çözüm olmayacağı, bir salona 50 bin kişi toplamakla bin 500 kişi toplamak arasında bir fark olmayacağı için bu seçenek masadan kalktı" dedi.

'MAYIS SONU YA DA HAZİRAN BAŞI..'
Kurultayın ertelenip ertelenmemesi kararının bugün toplanacak CHP Parti Meclisi'nde görüşüleceğini belirten Yarkadaş, yapılacak sunumlar ve Sağlık Bakanlığı'ndan alınacak bilgiler ışığında karar verileceğini ve kurultayın Mayıs sonu ya da Haziran başı yapılması gibi bir kararın da çıkabileceğini söyledi.

Yarkadaş, bu konuda Türkiye'nin en deneyimli enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından biri olan CHP Milletvekili Gaye Usluer'in PM'de bir sunum yapacağını ve hem bu sunum, hem Bilim Kurulu'nun ve Sağlık Bakanalığı'nın paylaşacağı bilgiler neticesinde Parti Meclisi'nin kurultayı toplamak ya da ertelemek yönünde bir bir karar vereceğini belirtti. Öte yandan Parti Meclisi'nin bu konuda karar yetkisini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da verebileceğini de sözlerine ekledi.

SEYİRCİSİZ KURULTAY OLMAYACAK
Kurultay konusundaki kararın bugünkü PM toplantısından çıkacağını söyleyen Barış Yarkadaş, "Hangi tarihte yapılırsa yapılsın seyircili olacak. 28-29 Mart'ta da olsa, ileri bir tarihte de olsa seyircisiz kurultay yapma seçeneği masada yok" dedi.