CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Genel Sekreterliğine Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın getirmesi üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan eleştirilere yanıt verdi.

"Bir Ülke Bir Kent" isimli Youtube kanalında canlı yayın konuğu olan Kılıçdaroğlu, Duygu Demirdağ moderatörlüğünde Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu konuyla iligli soru üzerine şöyle konuştu:

İBB'ye atanan yeni genel sekreterle ilgili de şunu sormak lazım: İstanbul'u kim yönetecek? Ekrem İmamoğlu. Ekrem Bey kendi kadrosunu seçecek. Ben, ister büyükşehir olsun ister küçük bir beldenin belediye başkanı olsun, hiçbir belediye başkanımızın yönetici kadrolarına müdahale edilmesini doğru bulmam. Belediye başkanlarımızın başarısına bakarım. Dün 11 büyükşehir belediye başkanı ile yaptıım toplantıda da şunu söyledim, 'başarı elde edeceğiz' diye düşünmeyin, siz başarıya mahkumsunuz, başarı elde edeceksiniz. Çünkü Türkiye'nin bu kötü gidişine güzel bir örnek koymamız lazım ve bu örneği de geniş halk kitlelerinin önünde başrı sergilememiz lazım' diye. Üstlerinde baskılar var, engelelemeler çıkartılıyor, doğrudur. Ama hiçbir belediye başkanımız bu mazeretlerden söz etmeden 'bu engelleri aşacağım' diyecek. Formülünü bulacak, bulamıyorsa bana soracak ben formülünü bulacağım. Dolaysıyla belediye bşakanlarının şunu ya da bunu ataması çok önemli değil. İstanbul sorunlar yumağı ve çok öneml ibir kent. Dolayısıyla İstanbul'un iyi yönetilmesi ve var olan sorunlarını aşması gerekiyor. Ekrem Bey'i eleştirenler şuna baksınlar. Onların 25 yılda yapamadıklarını Ekrem Bey 1 yılda yaptı. Önümüzdeki dönem daha da güzel şeyler yapacak, ben buna inanıyorum. Genel sekreter üzerindne yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum. Yapay bir tartışma. Biz Ekrem Bey'in İstanbul için geliştirdiği projelere ve yarattığı kaynaklara bakıyorum. Genel Sekreter, Ekrem Bey'in talimatı dışında ne yapacak? Kararları sadece Ekrem Bey vermiyor, bir kadrosu var ve kararlar o şekilde alınyor. Diğer belediyelerde de durum böyle. Bir bürokrat üzerinden Ekrem Bey'i eleştirmeyi dorğu bulmuyorum.

İsmail Saymaz: Aykut Erdoğdu, Can Akın Çağlar'ı batık kredinin sorumlusu olarak göstermişti. '8 yılda ne değişti' diye soruyor kamuoyu?

- Aykut Bey beni aradı. Böyle bir müfettiş raporu geldiğini ve bu raporu basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştığını ifade etti. Daha sonra Sayın Çağlar Aykut Bey'in yanına geliyor ve tüm belgeleri ortaya koyuyor. 'Göreceksiniz yargıya gideceğim ve aklanacağım' diyor ve yargıya gidip aklanıyor. İşin gerçeği bu. Aykut Bey'in bana aktardığı bu.

İLGİLİ - Çağlar ile ilgili 'yolsuzluk' iddialarını paylaşan Erdoğdu: Aklandığını öğrendim