Toplumsal Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, Halk TV'de İpek Özbey'in Kadraj programına konuk oldu.

Programda ekonomik krizle birlikte giderek ağırlaşan barınma sorunu da konuşuldu.

"Biz 2018’den beri bir barınma sorunu olduğunu biliyorduk" diyen CHP'li Zeybek, "Pandemi ile birlikte eğitimin uzaktan yapılması, tayinlerin durdurulması gibi uygulamalar gerçeklerin üzerinin kapanmasına yol açtı" diye konuştu.

'TOKİ MARKA KONUTLAR YAPIYOR'
Programda İstanbul'un konut sorununa da değinen Zeybek, "İstanbul’un her sene yeni konutlara ihtiyacı var. Her sene gelen yeni öğrenciler, yeni evlenenler ve kamu personeli için devletin yeni konutlar üretmesi gerekiyor" dedi. İstanbul'da devletin yeni konutlar üretmek yerine "15-20 milyon lira civarında satılan marka konutlar" ürettiğini vurgulayan Zeybek, "bu evleri alan vatandaşlar değil" diyerek "barınma sorununu AKP’nin ta kendisi yaratmıştır" diye konuştu.

'İSTANBUL'DA KİRA ÖDEYEMİYORUZ DİYEREK TAYİN İSTEDİLER'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiyesi'nde yaşanan trajik bir olaya da değinen Zeybek, "İBB İtfaiye’de çalışan 30 yaşın altında tam 58 memur 'İstanbul’da kira bile ödeyemiyoruz' diyerek Anadolu'daki kasabalara tayinlerini istemişlerdir! Sosyal Devlet’in devreye girmesi gerekmektedir. Lojmanların da ortadan kaldırılmasıyla barınma krizi iyice derinleşmiştir" diye konuştu.

'BU DÜZENDE BARINMA SORUNU ÇÖZÜLEMEZ'
"Bu düzende barınma sorunu çözülemez" diyen Zeybek, "TOKİ, görevi olan sosyal konut yapmayı bırakmış, kendini tamamen ranta adamış durumdadır. İBB, yurt sorununu müthiş bir özveriyle yeni yurtlar inşa ederek çözmeye çalışmaktadır. Ama TOKİ’nin de devreye girmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.