CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde;  "Bakanlar, kadrolar değişiyor. Biri geliyor, biri gidiyor. Bütçenin nasıl harcanacağına ise her sene başka bakanın başka kadroları karar veriyor” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “İktidarınızda ilköğretimden başlayarak eğitimi vakıflarla boğdunuz, Ensar’la boğdunuz, TÜRGEV’le, TÜGVA’yla boğdunuz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde görüşmeler sürüyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, komisyonda söz alarak şunları söyledi: 

Ülkemizin geleceği olan eğitim sistemi onu bir avuç müteahhitten, inşaat sektöründen daha az önemli gören 19 yıllık AKP iktidarı döneminde maalesef can çekişiyor. OECD eğitim raporuna baktığımızda eğitimsizlikte zirvede olduğumuzu görüyoruz. Yine UNICEF’in raporunda eğitim kalitesi kategorisinde son sıralardayız. Ortaöğretim çağında okullaşma oranın en az olduğu 5 OECD ülkesi arasındayız. PISA verileri açık bir ölçüt oluşturuyor aslında. Matematiği, fiziği geçtim gerçekten ama maalesef çocuklarımız okuduklarını bile anlamaz hale getirilmiş durumda.

Yüceer, okullarda vakıfların AKP iktidarında arttığında vurgularken, "İktidarınızda ilköğretimden başlayarak eğitimi vakıflarla boğdunuz, Ensar’la boğdunuz, TÜRGEV’le, TÜGVA’yla boğdunuz… Şimdiye kadar yüzlerce vakıf kuruldu. Kaynaklar aktarıldı, destekler olundu. Ne oldu şimdiye kadar? Maarif Vakfı neymiş Afrika’da, Avrupa’da, Asya’da eğitim verilecekmiş. Türkiye’de verdiğiniz eğitimi görüyoruz. Sonuçlarını görüyoruz. Cemaat ve tarikatlar vakıf, dernek adı altında maalesef okullara yerleştiriliyor. Ben bu ısrarı da bu sevdayı da gerçekten anlamakta zorlanıyorum" sözleriyle eleştirdi.  

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Türkiye'ye ilişkin uluslararası eğitim raporlarına atıf yaparken, şunları söyledi:

Rapor okul öncesi eğitimin eksik olduğunu, eğitim bütçesinin eksik olduğunu söylüyor. Diyorum ki öğretmenler mutsuz, eğitim bütçeniz eksik. On binlerce öğretmen atanamıyor. Sözleşmeli öğretmenler kadro bekliyor. 3600 ek gösterge problemi var ve olduğu yerde durmaya devam ediyor. Sizin istikbalimizin mimarı dediğiniz öğretmenlerimizin durumu bu. Şahlandırdığınızı zannettiğiniz ülkemiz ve 19 yıllık hükümetiniz için bu utanç size yeter