CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararına çok sert tepki gösterdi. 

Yaşananları 'İstanbul'u kaybetme hırsı' olarak değerlendiren Yakar, "Canan Kaftancıoğlu AKP’yi defalarca yenmiştir. Önce İstanbul İl Başkanı olduğunda iktidar medyasının kendisine karşı yürüttüğü kara propagandayı yenmiştir. Sonra kadın olduğu için uğradığı toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yenmiştir. Seçim geldiğinde Canan Kaftancıoğlu örgütlülüğüyle AKP’yi yenmiştir. AKP’liler üçüncü yenilgilerini de anlamamakta ısrar ederek seçimi tekrar edince Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul İl Örgütümüz AKP’ye tarihi bir yenilgi yaşatmıştır. Dördüncü aşamada AKP, Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul İl Örgütümüz karşısında çaresiz kalınca bu davaya ve yargıya sarılmış, siyasi olarak Canan Kaftancıoğlu’nun önünü kesmek istemiştir. Bu çaresizlik ve korku karşısında önümüzde Canan Kaftancıoğlu örneği var. Artık hepimiz Canan Kaftancıoğlu’yuz" dedi.

AKP'ye de seslenen Yakar, sözlerini şöyle bitirdi:  

Canan Başkanımıza  verilen ceza ranta karşı emeği, baskıya karşı özgürlükleri ve köhneleşmiş vasatlığın iktidarına karşı; kent hakkını, doğayı, çevreyeyi, geniş halk yığınlarının önceliklerini ve elbette ki Cumhuriyetin evrensel değerlerini savunan tüm toplum kesimlerine verilen benzer cezaların bir yenisi, siyasi olanıdır. Bu dava özel ya da kişisel değil sonuna kadar genel ve siyasidir.

Bu ceza Canan Başkanımızın 4 yıldır ilmek ilmek ördüğü örgütlenme modelimizde belirttiği gibi sıfatlarıyla değil akıllarıyla ve yürekleriyle siyaset yapan bizler için formaliteden ibarettir. Bizim mücadelemiz mevcut siyasal anlayışı fersah fersah aşacak başka Bir Türkiye Mümkün dedirtecek bir umudu örgütleme işidir. Kuşkusuz ki; Canan Başkan İstanbul’da iktidarın saraydan alınıp halka verilmesinde yüksek başarısı sebebiyle cezalandırılmak istenmektedir. Maalesef bu topraklara özgü olan düello yerine pusu kültürünü tercih eden bu siyaset anlayışı artık ömrünü doldurmuştur. Şu an bu mekanikten zarar görmeyenler, bu şemayı sürdürenler, kendisine dokunmayacağını düşünenler, yarın sistem/rejim tarafından tehdit olarak görüldüklerinde benzer engellemelerle, yasaklarla karşılacaklardır.

İşte bu nedenle, verilen cezayı demokratik siyaset kurumunu felç etmeye yönelik okuyor ve Cumhuriyetin evrensel değerlerini benimsemiş tüm yurttaşlarımızı siyasi  parti gözetmeksizin Cumartesi günü Maltepe’de yapılacak Milletin Sesi mitingine davet ediyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği üzere bu mücadele karanlığa karşı aydınlığın saraya karşı halkın mücadelesidir. Baskı ve zulüm varsa dayanışma da var diyenler olarak 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe’de olacağız. Mitinge katılım için İstanbul'da yurttaşlarımız bulundukları ilçelerin CHP ilçe başkanlıklarına gidip ulaşım imkanı hakkında bilgi alabilirler.