Ankara Mamak'ta mahkeme kararı olmasına rağmen satışı gerçekleştirilen arsaya ilişkin Mamak Belediyesi Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Yeşil alanları, afet toplanma merkezlerini ve sosyal- kültürel donatı alanlarını yaptıkları imar değişiklikleri ile ranta açan AKP iktidarı şehirlerimize ihanet etmeye devam ediyor" diyerek Mamak'ta yaşananları mahkemeye taşıdı. Belediyenin ruhsat vermediğini iddia ettiği alanda inşaat çalışmalarının başladığını belirten Hakverdi, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hakkında yetkisini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE 'RUHSAT VERMEDİK' DEDİ, İNŞAAT BAŞLADI
Sosyal- kültürel donatı alanı olarak belirlenen Şahintepe Mahallesi 36502 Ada 5 parselde bulunan bölgenin en işlek caddesine cephe ve dört yol ağzında bulunan değerli arsanın statüsü yapılan imar değişikliği ve AKP’li meclis üyelerinin oyları ile ticaret ve konut alanı olarak değiştirilmesi üzerine başlayan süreç, dönemin CHP’li meclis üyelerinin imar değişikliğini mahkemeye taşımasıyla devam etti. Mahkemece imar planı değişikliği kararı şehircilik ilkelerine, genel planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olarak tesis edilmediği anlaşıldığıdan iptal kararı verildi.

 Devam eden yargılama ve hala devam eden yürütmeyi durdurma kararına rağmen AKP’li Başkan Murat Köse Belediye meclisinden oy çokluğu ile aldığı satış yetkisine dayanarak arsayı bir grup müteahhite sattı. Belediye ‘ruhsat vermedik dedi’ buna rağmen inşaat başladı.

HAKVERDİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Hakkında yürütmeyi durdurma kararı devam eden ve buna rağmen satılan arsada yapı ruhsatı olmaksızın harfiyat alma ve inşaat çalışmalarının başlaması üzerine CHP’li Hakverdi Mamak Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu..

Hakverdi aynı zamanda Mamak Kaymakamlığı’na yaptığı yazılı başvuru ile arsa üzerindeki tüm yapı çalışmalarının durdurulmasını talep etti.

Hakverdi; “Daha önce bir tane dahi okulu olmayan Şahintepe mahallesi için Bakanlık düzeyinde birçok girişimimiz olmuş ama maalesef sonuç alamamıştık. 40 bin nüfuslu Şahintepe mahallesine bir tane okul dahi yapmayanlar bir de üstüne 3 büyük mahallenin tam ortasında bulunan ve takriben 100 bin kişiyi ilgilendiren sosyal donatı alanını da ranta açıp satmaktan çekinmiyorlar. Durumdan rahatsız olup itiraz eden bölge halkı, parti örgütümüz ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” Dedi.