Toplumsal Haber Merkezi

Gare'de, terör örgütü PKK'nın elinde yıllardır rehin tutulan 13 asker, polis ve sivilin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan operasyon, operasyondaki ihmal iddiaları tartışlmaya devam ediyor. KRT TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman' isimli programın konusu da Gare'de yaşananlardı.

Gürkan Hacır'ın sunduğu programın konuklarından biri de CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan oldu. Gare'de yaşananları değerlendiren Bakan, rehin alınan askerler için iktidarın hiçbir adım atmadığını söyledi ve "Mehmetçiğimiz görmezden gelindi" dedi.

ÖCALAN'DAN MEKTUP ALDIRMIŞLARDI...
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha önce defalarcca İsrail ve ABD askerlerinin kurtarılmasına aracılık ettiğini de hatırlatan Bakan, "Öcalan'a akademisyen gönderip İstanbul seçimleri için mektup aldılar. Bu ilişkileri askerimiz için kurmadılar. Çünkü iktidarları kadar önemli değil bizim mehmetçiğimizin canı" dedi.

CHP'li vekil "Bu operasyon başladığında o çocuklar sağdı" derken "Biz şunu eleştiriyoruz. Daha önce Osman Öcalan'la, Abdullah Öcalan'la kurulan ilişkileri bu çocuklar için kurmadılar" ifadelerini kullandı.