Sağlık Bakanlığı'nın satın aldığı Çin'li Sinovac aşısı, 11 Aralık'ta Türkiye'de olması gerekirken, prosedürler nedeniyle süre uzamış ve bir çok ülkede başlatılan aşılama, Türkiye'de başlayamamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Aralık’ta geleceğini söylediği aşıya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış ve “aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir.” demişti.

CHP’li Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecini başından sonuna kadar yönetemediğini belirtti. Bakanlığın yıllardır sorunsuz devam eden grip aşısı sistemini dahi kaosa çevirdiğini belirten Taşçıer “Sağlık Bakanlığı’nın bu organize beceriksizlik halini gördükçe, endişelerimiz artıyor. Yıllardır sorunsuz olan grip aşısı sistemini bile eline yüzüne bulaştırıp kaos yaratan bir yönetim, COVID-19 aşısında ne yapacak merak ediyoruz” dedi.

“COVID-19 aşısı da ha geldi, ha geliyor dene dene haftalar geçti” ifadelerine yer veren CHP’li Taşcıer “Grip aşısında da daha yaz aylarındayken bakanlığa sormuştum, sistem belli mi diye. Tabi cevap alamamıştık. COVID-19 aşısıyla ilgili de sorduk, yine yanıtsız kaldı. Aşılar uygulanmaya başladığında umarım AK Parti iktidarı eliyle yaratılmış bir başka kaosla karşı karşıya kalmayız. Çünkü her geçen saat, her geçen gün insanlarımız hayatlarını kaybediyor. Yani organize beceriksizliğin ceremesini halk canıyla ödüyor.” açıklamasında bulundu.