Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, salgın nedeniyle turizm sektörünün en kötü dönemlerinden birini geçirdiğini belirterek, “Turizmci kan ağlıyor, oteller birer ikişer tamamen kapanıyor, acentalar, otel sahipleri batıyor ama Bakan’ın firması malına mal katıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu firmalar ve oteller, her alanda başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

İktidarı boyunca onlarca fabrikayı kapatan AKP iktidarının, bacasız sanayi olarak nitelenen turizm sektörünün kapısına kilit vurmasını uzaktan izlediğini kaydeden Sertel, geçen yıla göre yüzde 60 turist, yüzde 72 gelir kaybeden turizm sektörü için can suyu denilebilecek destekler verilmediğini vurguladı.

'BAKAN, AT SIRTINDA CAKA SATIYOR'
Turizm sektörü can çekişirken, turizmciler kan ağlarken Bakan Mehmet Ersoy’un ortalarda dahi görünmediğini dile getiren Sertel, şunları söyledi:

Sektörün içinden gelen ve ticaretle uğraşan Bakan Ersoy belki de ‘Eşekten düşeni eşekten düşen anlar anlayışı’ ile göreve getirildi ancak turizmci eşekte düşmüş. Bakan ise at sırtında caka satıyor, malına mal katıyor. Bakan Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın almıştı.

Tüm otelciler batma noktasına gelmişken Bakan’ın firması krizi fırsata çevirmiş görünüyor! Yine TÜROB, AKTOB, TÜROFED Otel derneklerinin, Turizm Tanıtım Ajansı (TGA) yönetim kurulu üyelerinden ve diğer üyelerden çoğunun Bakanın sahibi olduğu ETS TUR’un tek yetkili satış oteli olduğu söyleniyor.