Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine partili milletvekilleri ve yöneticiler İstanbul’a hareket etti. CHP, kararın ayrıntıları ve Kaftancıoğlu’nun tutuklanıp tutuklanmayacağına göre, eylem planını netleştirecek.

Kararı BBC Türkçe’ye değerlendiren parti örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, kararın siyasi olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine işaret eden Salıcı, “İstanbul seçimlerinin rövanşını almaya çalışıyorlar” sözleriyle iktidarı hedef aldı.

Parti olarak Kaftancıoğlu kararının ardından, izleyecekleri stratejinin önümüzdeki süreçte kesinleşeceğini belirten Salıcı, “Biz bu mücadeleyi burada bırakmayacağız, mücadele büyüyerek devam edecek” görüşünü dile getirdi.

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu hakkındaki kararı onama sürecine de dikkat çeken Salıcı, “Çok hızlandırılmış bir süreç yürüttüler, talimat olduğunu gizleme amacı bile gütmediler. İnsanlar yıllar önce atılmış bir twit yüzünden mahkum ediliyorsa ya da hapse atılabiliyorsa, bu siyasi iktidar, bu işin nereye varacağını buyursun hesaplasın” dedi.

Salıcı, muhefete yönelik bu tür kararların devamının gelip gelmeyeceği konusunda ise “Gezi’nin üzerine, Kaftancıoğlu kararını koyun, oradan bakın” değerlendirmesinde bulundu.