CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye bir rejim değiştirme çabasının içine girdi. Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var" dedi.

Bi'Karar Ver'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı AKP ile birlikte siyasete 'troll' kavramının eklendiğini belirtti. Dikkat çeken açıklamalar yapan Salıcı, "AKP'de, mağduriyetleri dile getiren, devletin baskıcı bir devlet olmaması gerektiğini söyleyen bir dil vardı. İlk zamanlarında. Sonra o çizgi kırıldı, başka bir noktaya gitmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti" ifadelerini kullandı.

'AKP TOPLUMDA KARŞILIK BULDU'
AKP ile birlikte Türkiye siyasetine 'troll' kavramının eklendiğini vurgulayan Salıcı, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, kurulduğunda Türkiye'ye umut veren bir hikayesi vardı. Bir şey vaat ediyordu, 'Bütçe ile yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz' diyordu. Türkiye'nin vesayet olduğunu belirtip bunu kaldıracaklarını söylüyorlardı. Avrupa Birliği ile ilişkilerin iyileştirilmesinden yanaydı. 'Avrupa yolcuyuz' şeklinde bir dil vardı. O sözleri beğenirsiniz, beğenmeseniz 2002 yılında toplumda bir karşılık buldu" dedi. Sonra o çizginin kırıldığını söyleyen Salıcı, "Bazı arkadaşlar 2010, bazı arkadaşlar da 2011 genel seçimlerini tarih olarak belirtiyor. O çizgi kırıldı, başka bir yere doğru gidildi" yorumunu yaptı.

AKP BAHÇELİ'YE MAHKUM...
"Gelmiş olduğumuz noktada herhalde 3Y'den bahsetmeye gerek yok, onlar artık diz boyu. Yasaklar da yolsuzluklar da diz boyu" diyen Salıcı, "Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti. Döndü, MHP'nin vesayeti altına girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün Devlet Bahçeli 'Sağa dön' dediğinde, sağa dönmek zorunda. 'Sola dön' dediğinde de sola dönmek durumda olan bir partiye dönüştü. Vesayet altına girdi, güvenlik siyaseti öne çıktı" dedi.

'REJİM DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR'
Artık Türkiye'de bir rejim değiştirme çabasının içine girildiğini ifade eden Salıcı, "Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var. Haklarımızı hukuk anlamında koruyabileceğimiz bir Türkiye için ihtiyaç var. Ki şu an bunların hiçbiri yok" ifadelerini kullandı.