CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonun da faizin de düşeceğine yönelik açıklamalarının ardından, Merkez Bankası’nın yarın alacağı kararı beklediklerini söyledi. Öztrak, “Bu başkan faizi indirecek mi, indirmeyecek mi? Diyelim faizi indirmedi, sinyal almadı. Kimden sinyali almadı? Patronundan sinyali almadı. Patronu bu Merkez Bankası Başkanı hakkında ne yapacak? Bunu da göreceğiz” dedi.

Faik Öztrak, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bugün muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Öztrak’a CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın eşlik etti.

"128 MİLYAR DOLARI HAR VURUP HARMAN SAVURDULAR"
“Sırf memlekette işler iyi gidiyor diye göstermek için Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doları har vurup harman savurdular” diyen Öztrak, Erdoğan’ın açıklamalına gönderme yaparak şöyle konuştu:

“Geçen gün çıkmış ‘finansı iyi bilirim’ diyor. Yine başladı. ‘Artık bundan sonra enflasyon da düşecek faiz de düşecek. Bu sinyali alan aldı’ diyor. Kim alacak bu sinyali? Türkiye İstatistik Kurumu alacak, Türkiye Merkez Bankası Başkanı alacak. Çünkü İstatistik Kurumu maşallah sinyali aldı. Dün bir işsizlik rakamları açıkladı; işsizlik bitmiş arkadaşlar. 2019’dan bu yana en iyi durumdayız. Etrafınızda çoluğun çocuğun haline bakıyorsunuz; ayıptır, günahtır.”