CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ve bu fabrikanın Katarlılara peşkeş çekildiğini söylemesi üzerine, yandaş basının hedef göstermesine maruz kaldı. 

AKP medyası ve destekçileri tarafından Başarır'ın "satılmış ordu" dediği savunuldu. Oysa Başarır, yarısı Katarlılara satılan Tank Palet Fabrikası'nın ordunun bir parçası olduğunu ısrarla vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "bunun hesabını hukuk çerçevesinde sonuna kadar soracağız" derken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise Başarır'ı "Muhaberat artığı, Esed aşığı" diyerek hedef gösterdi. 

Başarır, kendisine "Esad uşağı" diyen AKP'li Ünal'a "Utanmaz Katar artığı" diye seslenen Başarır "bu ülkenin Tank Palet Fabrikası Katar’a satılırken neden sustun" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Başarır’ın Sakarya Arifiye Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasıyla ilgili tepkisini dile getirirken TSK hakkında kullandığı ifadelere soruşturma başlattı.

Savcılılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Katıldığı bir TV programında 'Türk ordusu satılmış' diyen 27'nci dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301’inci maddesi uyarınca 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın AKP'li medya tarafından hedef haline getirilmesine tepki gösterdi.

 Özkoç, CHP’li Başarır hakkında açılan soruşturmaya Twitter hesabından yaptığı “Sözlerini açıklamasına rağmen, algı operasyonuyla, Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır'a başlatılan soruşturmayı kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, ‘Tank Palet Vatandır’ demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz” açıklama ile tepki gösterdi.