Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da Zafer Haftasında cuma gününe denk gelen hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamasına dikkat çeken Uğur Dündar, “Maalesef 11 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı, bizim şu anda hür nefes almamızı, bağımsız devlet oluşumuzu, denizlerimizi, topraklarımızı, neyimiz varsa, varoluşumuzu ve nefes alışımızı bile borçlu olduğumuz 30 Ağustos zaferini, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ederek anmıyorlar. Bu, bizi çok yaralıyor. Bütün toplumu çok yaralıyor" dedi.

Uğur Dündar, Bozcaada'dan canlı yayınlanan Demokrasi Arenası programında halkla buluştu. Tele 1'de yayımlanan Demokrasi Arenası'nın konukları CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel oldu.

DÜNDAR’DAN DİYANET’E SERT TEPKİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da Zafer Haftasında cuma gününe denk gelen hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmamasına dikkat çeken Uğur Dündar, “Maalesef 11 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı, bizim şu anda hür nefes almamızı, bağımsız devlet oluşumuzu, denizlerimizi, topraklarımızı, neyimiz varsa, varoluşumuzu ve nefes alışımızı bile borçlu olduğumuz 30 Ağustos zaferini, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ederek anmıyorlar. Bu, bizi çok yaralıyor. Bütün toplumu çok yaralıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı'nın paylaştığı Atatürk resminin kesildiği 30 Ağustos paylaşımına tepki gösteren Engin Özkoç ise, “Önce AKP genel başkanına buradan seslenmek isterim. Başkomutanlık miras yoluyla olmuyor. Başkomutanlık, cephede savaşarak oluyor. Onun için Mustafa Kemal Atatürk'ü resimlerden kaldırmak mümkündür ama Türk milletinin yüreğinden silmek asla mümkün olmayacaktır” dedi.

'ALİ ERBAŞ ALLAH’TAN KORK'
Engin Altay ise, “Türkiye'de Allah'tan kork denilecek son kişi Diyanet İşleri Başkanıdır aslında. Ama ben buradan söylüyorum. Ali Erbaş, Allah'tan kork. Buna verilecek tek cevap budur. Erdoğan her vesileyle her gün 16 defa televizyona çıktığında yerlilik ve millilik edebiyatı yapar” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ali Erbaş'ın adını Atatürk ile aynı paragrafta anmak bile müsriflik. Fesli Deli Kadir hayattayken, ‘Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne dirime ne ölüme gelsin' dedi. Bunun dirisine gidenlerden bir tanesi Ali Erbaş. Biz Ali Erbaş'a kızmayız. Atatürk'ü ansa takiye yapmış olacak. 5 tane kitapla makamını temsil eden cübbesiyle önünde eğilip o kitapları hediye etti. Ali Erbaş'ı not ederiz. Günü gelince hesabını sorarız. Hiç merak etmeyin” şeklinde konuştu. 

Özel, şöyle devam etti:

'SAFLARI NETLEŞTİRMİŞ DURUMDALAR'

‘Biz ve onlar' çelişkisi nedir? 2 şahidin ifadeleriyle özetleyeyim. 2 tanığım var. Bir tanesi Numan Kurtulmuş. Şu anda da AKP'nin genel başkanvekili. Numan Kurtulmuş diyor ki, “150 yıldır 2 farklı siyaset yolu var Türkiye'de, bunlardan bir tanesi Jön Türkler'den beri gelen, sonra ittihatçılar, sonra Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukukçular, Cumhuriyet Halk Fırkası, Cumhuriyet Halk Partisi…

Bunlar Jakobendir. Biz esas ümmeti temsil ediyoruz. Biz bunların hep karşısında olduk'. Vallahi, billahi, meseleyi bu kadar net ortaya koyan başka bir ifade olmaz. Jön Türkler, Genç Türkler, yani Türkiye'nin batılılaşmasıyla ilgili, padişahın yetkilerinin sınırlanmasıyla ve bilime kulak verilmesiyle ilgili…Biz buradaysak karşımızda kim var? Karşımızda İskilipli Ali Atıf Hoca var. Karşımızda İngiliz muhipleri var. Karşımızda İslam Teali Cemiyeti var. Karşımızda 9 zararlı ve düşmanla iş birliği yapan dernek var. Biz Mustafa Kemal'in tarafındayız. Numan bey, ‘150 yıldır karşı taraftasın' diyor. Safları bu şekilde netleştirmiş durumdalar. Doğru söylüyor Numan bey. O akımın devamıyız. Cumhuriyet Halk Fırkasıyız, Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Atatürk'ün kurduğu geleneğin devamıyız.

'HESAP SORMAZSAK NAMUSSUZUZ'

Onlar İstanbul hükümetinin, İskiliplinin ve 9 tane Yunanla iş birliği yapan zararlı derneğin tarafındalar. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu memlekete 200 yıldır istikamet dayatıyorlar' diyor. Bu sözü ilk 2009 yılında söyledi. 1809'da sened-i ittifak var. Yani padişahın mutlak yetkilerinin ilk kez tartışıldığı yıllar. Adam buna bile karşı. Yani tek adamcı. İşte onun Diyanet İşleri Başkanı o. Atatürk'ün değil. Fesli Deli Kadir'in cenazesine de 5 tane bakan yollayan Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildir. Atatürk sevgisinin karşısına duramayacağı için takiye yapıp anacaklarına Diyanet İşleri Başkanı gibi hiç anmasınlar daha iyi. Hepsini not ediyoruz. Günü gelince hesabını soracağız. Burunlarında fitil fitil getireceğiz. Şunu bilsinler, oy verenden değil, o dönemde görev yapan memurdan ondan bundan değil, ama bu Atatürk düşmanı, bu karşı devrimci çabayı organize edenlerden, orada rol alanlardan, veya o rolün kendisine verilip de o rolü uyguluyanlardan günü gelince hesap sormazsak namussuzuz.