CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Saray ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalefet partilerine ‘beşinçi kol’ demesini eleştirerek, “Bu arkadaş da diktatör bozuntusunun küçük ortağıdır. Küçük diktatördür. Türkiye’de de bir diktatörün koltuk değneğidir”dedi.

Özgür Özel, İzmir’de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ilçe başkanlığında basın toplantısı da düzenleyen Özel, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili aynı sürecin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nda da yaşandığını söyledi.

‘EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE YAPIYORLAR’

CHP’li Özel şöyle konuştu:

Gergelioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Enis Berberoğlu için de bunu yaptılar. Biz dedik ki; Anayasa Mahkemesi’nde bu karar çıkacak. Anayasa Mahkemesi’ni bekleyin, ondan sonra bu kararı okutun. Anayasa Mahkemesi belki de bu kararı ortadan kaldıracak. Berberoğlu dokunulmazlığını kaybetti. Anayasa Mahkemesi Berberoğlu’nu haklı gördü. Şimdi aynı usulü Gergerlioğlu için yapıyorlar. TBMM’yi sarayın istekleri doğrultusunda emir komuta içine almaya çalışıyorlar. Hukuken yapılan işi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu neden dün yapıldı?

‘PARTİ KAPATMAK SON BULUYOR DİYE BİLLBOARDA ASTILAR’
Özel, Bahçeli’nin Andımızı konuşmasın diye HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğünü ve HDP hakkında kapatma davası açıldığını belirterek, “AK Parti geçmişte kapatılan partilerden geliyor. Anayasa değişikliğinde parti kapatmayı imkansızlaştırıyoruz diye billboard asıyorlardı. ‘Bizim dönemimizde parti kapatmak imkansız hale geldi’ diye övünüyordu. Şimdi kendi dönemlerinde bir parti kapatmanın kendilerini iktidarda tutabileceklerini sağlayan bir anlayış var. Biz milletin desteği olmadan hiçbir partinin ayakta kalamayacağını, saray tarafından verilen kararla, parti açmanın kapatmanın doğru olmadığını düşünüyoruz”dedi.

‘BAHÇELİ’NİN PROMPTERİNİ KABLOSU SARAYA BAĞLI’
Bahçeli’nin muhalefet partilerini beşinci kol olmak olmakla suçlamasını eleştiren Özel, şunları söyledi:

Bugün Devlet Bahçeli çıkmış konuşuyor. Bütün muhalefete hakaret ediyor. Bize de ‘beşinci kol’ demiş. Bahçeli ve Erdoğan iki ayrı kişiler, ama tek prompterleri var. Prompterlerin kablosu saraya bağlı. Erdoğan ne derse papağan gibi birkaç gün sonra Bahçeli tekrarlıyor. Cumhur İttifakı’nı yöneten derin akıl CHP’ye ‘beşinci kol’ faaliyet dedirtti. Biz buna en sert yanıtı verdik. Çünkü ‘beşinci kol’ şudur. Faşist diktatör General Franco kullanıştır bunu. Madrid Kuşatma altında iken sorarlar Franco’ya ‘Madrid’i ne zaman alacaksınız’ diye. ‘Dört koldan kuşattık, beşinci kol faaliyetimiz de içerden çalışıyor’ der. Ajanları, içerden çalışan bazı unsurları ifade eder. Bunu önce Erdoğan bize söyledi. Şimdi de Bahçeli. Erdoğan bir faşist diktatörün ‘beşinci kol’ ifadesini kullanarak bir diktatör bozuntusu olduğunu itiraf etti. Bu arkadaş da diktatör bozuntusunun küçük ortağıdır. Küçük diktatördür. Partisi de diktatördür. Türkiye’de de bir diktatörün koltuk değneğidir. Diktatör düşerse yerine demokrasi gelir. Biz sandıkta bu diktatörü yenmeye ant içtik. Diktatör düşmesin diye tutulduğu koltuk değneğinin adı da bugün bize ‘beşinci kol’ diyen Bahçeli’dir.