Bakırköy Belediyesi'nin Meclis Toplantısına, CHP'li Meclis Üyesi Cem Özbey'in Atatürk ile ilgili konuşması damga vurdu. CHP'li Özbey, Atatürk'e Ayasofya'da hakaret eden, imam Mustafa Demirkan'a Sütçü İmam'ın, "Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye aleyhine tek bir olumsuz laf eder onların damarlarında kafir kanı vardır" sözlerini hatırlattı.

Ayasofya Camisi'nde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda Atatürk'e ‘zalim ve kafir' diye lanet okuyan, iftira ve hakaretlerde bulunan İmam Mustafa Demirkan'a, üzerinden günler geçmesine rağmen tepkiler dinmiyor.

İmam Demirkan'a, Bakırköy Belediyesi'nin Meclis Toplantısı'nda da tepki gösterildi. CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Avukat Cem Özbey gündem dışı söz aldı ve İmam Demirkan'a  sert sözler sarf etti.

"İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Atatürk'ün manevi şahsiyetine saldırıları üzülerek takip etmekteyiz" diyen CHP'li Özbey, "28 Mayıs'ta Ayasofya Camisi'nde, Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan tarafından, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu bir ortamda, 'onlardan daha kafir, daha zalim kim olabilir ki? ' cümlesini kullanmış ve hakaret etmiştir. Kendisini kınadığımızı bir kez daha buradan dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk'e hakaret eden zihineyete ve bu zihniyetin savunucularına tarihi hatırlamalarda bulunan CHP'li Özbey, "Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u düşman işgalinden kurtaran da Diyanet İşleri Başkanlığını'nı kuran da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Tarihimizde İstanbul işgal altındayken, 'Kuvayi Milliyeciler ve Mustafa Kemal'in katli vaciptir' diye fetva veren Dürzizadeler olduğu gibi 'Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye aleyhine tek bir olumsuz laf eder onların damarlarında kafir kanı vardır' diyen Sütçü İmamlar da bulunmaktadır" dedi. 

CHP'li Özbey, "Atatürk'e hakaret ederek, Atatürk'ün manevi şahsiyetini ve toplumumuzdaki yerini yıpratacaklarını sananlar ilk başta yüce dinimize ve manevi değerlerimize hakaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

Atatürk'e hakaret edenleri CHP grubu olarak kınadıklarını belirten Özbey, Atatürk'e hakaret edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti, hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını söyleyerek de konuşmasını bitirdi.