CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin mahkeme kararıyla ilgili haberlere  ‘unutulma hakkı’ gerekçe gösterilerek erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi.

Kaya, “Sahte diploma haberlerine erişim engeli getirildiğinde sahte diploma gerçek mi olacak? Mahkeme kararı yok hükmünde mi sayılacak? İnsanların hafızları mı silinecek? Sen unutturmaya çalışsan da Google unutmaz” ifadelerini kullandı.

Duvar'da yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP'li Kaya, “Eğitim camiasından, eğitim sendikalarımızdan ve eğitime gönül veren vatandaşlarımızdan sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adının okullarımızdan ve sosyal tesislerden kaldırılması yönünde yoğun talep gelmektedir” dedi. Yerlikaya'nın adı, memleketi Sivas'ta bir ortaokula, Konya'da ise liseye verilmişti.

CHP'li Kaya’nın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt talep ettiği sorular şu şekilde:

-Sahte diploma kullanan Hasan Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir?

-Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?