Toplumsal Haber Merkezi

Sözcü gazetesi dün "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetinde Ayasofya'nın açılışının da işlenmesi iktidar kanadından tepkiyle karşılanmış, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında hedefine girmişti.

Erdoğan, Sözcü gazetesinin kendisine sorulması üzerine "Sözcü gazetesini ben okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu sözlerinden kısa bir süre sonra Basın İlan Kurumu (BİK) harekete geçmiş ve "Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır"  ifadelerine yer vermişti.

'BU ÖFKELİ RUH HALİYLE SORUNLARI ÇÖZMEK ZOR'
Eski CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Twitter hesabından "2021'e yine kutuplaşmanın gerginliği ile girdik" diyerek Sözcü'nün hedef alınmasına tepki gösterdi. 

"Bu siyaset dili herkesi gerginleştirdikçe, leblebiden nem kapan bir iklim oluşuyor." ifadelerini kullanan İrgil, "Duyarlılık, alınganlık bir yanlış cümle, bir tek yanlış sözcük bile kıvılcım "ateş" olmaya yetiyor. Bu öfkeli ruh haliyle sorunları çözmek çok zor. Her görüşten, inançtan kesimlerin, toplulukların içinde çok farklı düşünen, radikal ve fanatik "bireyler" olur Adı üstünde "birey", toplumu temsil etmez Bireylerin, bir olayın, bir olgunun üstünden toptancı tutumlar salt kavga ve gündem değiştirmek isteyenlere fırsat olur. olgular, olaylar, bireyler ve bunların yanlışları bütünü, kavramı ve gerçekliği değiştirmez #işsizlik #ekonomi #salgın #yoksulluk #adalet gibi tüm ülkeyi ilgilendiren GERÇEK sorunlar günlük olaylar, birkaç söylem, yanlış tutum ile gözardı edilirse zaman ve enerji kaybı olur" dedi.