Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul-İzmir otoyolunda rüzgar nedeniyle sürüş güvenliğinin tehlikeye girmesine ilişkin Ulaştırma Bakanlığı bir sıkıntının olmadığını savundu ancak CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tehlikenin devam ettiğini belirterek bakanlığın yanıtına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin İstanbul-İzmir otoyolunda sürüş güvenliğini tehlikeye sokan şiddetli rüzgarların etkili olduğu alanlara dikkati çekmek üzere Meclis gündemine taşıdığı soru önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Rüzgarla ilgili bir sıkıntı yok, bir şikayet alınmamıştır” açıklamasını yaptı.

İlgezdi yolu kullanan herkesin önce ödenen fahiş ücretlerden sonrasında ise şiddetli rüzgardan yakındığını hatırlatarak, “İstanbul’dan İzmir’e seyahati 3,5 saate düşürdüğü iddia edilen bu yola, Osmangazi köprü geçişi dahil 422 lira vermek zorunda olan sürücüler, güzergah boyunca kimi zaman sürüş güvenliğini tehlikeye sokan şiddetli rüzgarla karşılaşıyorlar. Ne var ki, yüksek geçiş ücretlerine karşın, insanların hayatını tehlikeye sokan bu olumsuz duruma karşı Bakanlık önlem almak yerine, ‘Rüzgar sorunu yok’ demeyi tercih etmesi sorumsuzluktur. Bu durumda yaşanacak olası kazaların ve ölümlerin suçlusu iktidar ve bürokratlarıdır” dedi.

İlgezdi konuyla ilgili sosyal medya platformlarında yapılan şikayetleri de hatırlattı.