İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri Merkezi'ne geçen ay ölen eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın adının verilmesi için meclise teklif sunduklarını ve tüm partilerin bu teklifi kabul ettiklerini açıkladı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) mart ayı toplantısı Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. 

Toplantıda AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, 13 Şubat'ta ölen eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı, "13 yıl boyunca bu şehre çok başarılı bir şekilde hizmet eden merhum Kadir Topbaş ağabeyimiz rahmeti rahmana kavuşması hepimizi derinden üzdü. Kendisine, huzurlarınızda bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" sözleriyle andı.

Tevfik Göksu, AKP grubu olarak Topbaş'ın adının Yenikapı Meydanı ile Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ne verilmesini teklif ettiklerini söyledi.

Göksu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu teklifi bütün siyasi partilerimiz kabul ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Bütün İstanbullulara ve Kadir Topbaş ağabeyimizin ailesine şu müjdeyi vermek istiyorum. Kadir Topbaş döneminde yapılan bu görmüş olduğunuz Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri Merkezi'nin adı, bugün mecliste alacağımız kararla inşallah bundan sonra Kadir Topbaş Meydanı ve Kadir Topbaş Gösteri Merkezi olarak anılacak.

Meclis toplantısında, Yenikapı Avrasya ve Gösteri Sanat Merkezi ile Yenikapı Meydanı'nın isimlerinin, "Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi" olarak değiştirilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Kararın kabul edilmesinin ardından AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CHP, İYİ Parti ve MHP gruplarına teşekkür etti.