TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden Cumhurbaşkanlığı'nın bütçe görüşmelerinde CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Çok az kaldı, sandık geldiğinde yurtsuz kalan öğrenciler bugün saray olarak kullandığınız yere mutlaka ama mutlaka yerleşecek. Şimdiden eşyalarınızı toplamanızı tavsiye ediyorum" dedi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, "Kur, kurşun olup asgari ücretliyi, çiftçiyi, halkımızın ekmeğini vurdu. Bu ülkede asgari ücreti Çin'dekinin altına düşürdünüz, memnun musunuz" sorusunu sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Cumhurbaşkanlığı kesin hesabı ve bütçe görüşmeleri devam ediyor. Komisyon'da söz alan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, şöyle konuştu:

Bilumum muhalefet, hepinizin canı cehenneme. Siz asla ve kat'a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir? Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun. Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz? Hadi oradan müptezeller.' Bu laflar partili Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanı Oktay Saral'a ait. Ben 'Hadi oradan iktidar' desem ki asla kendime yakıştırmam. Siz kendinize yakıştırıp, bu beyefendiyi de orada tutuyorsanız, söyleyecek bir sözüm yok. Bugün 'CHP'li öğrencilerin notundan kırdım' diyen öğretmen varken atama bekleyen genç kardeşlerime haksızlık edildiğini düşünüyorum. Çok az kaldı, sandık geldiğinde yurtsuz kalan öğrenciler, bugün saray olarak kullandığınız yerleşecek. Şimdiden eşyalarınızı toplamamızı tavsiye ediyorum.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise "Kur, kurşun olup asgari ücretliyi, çiftçiyi, halkımızın ekmeğini vurdu. Bu ülkede asgari ücreti Çin'dekinin altına düşürdünüz, memnun musunuz? Bunu mu reva gördünüz? Sonra kurtuluş savaşından bahsediyorsunuz? Neredesin ey ar damarı? Türkiye üzerinden oyun oynanıyormuş, yatırımcı gelecekmiş, ihracatçımız artacakmış. Peki nereden yatırımcı gelecek? Dış güçlerden. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye sordu.

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Cumhurbaşkanlığı'na bağlandığını anımsatan Girgin, "Asgari ücretin artık milyonları ilgilendiren bütçe olduğunu biliyoruz. Bugünkü asgari ücretle bir düğünde gram altın bile takmak mümkün değildir" dedi.