Suç örgütü lideri Sedat Peker ile görüşmesiyle gündeme gelen tetikçi Hadi Özışık’a koruma verilerek aracına çakar takıldığı ortaya çıkmıştı. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Levent Gök, “Koruması, çakarı olan gazetecileri açıklayın” diye konuştu.

'BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI'
CHP’li Gök, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları sonrası, “Türkiye’de iktidar, mafya ve yandaş medyanın birlikte hareket ettiği ortaya döküldü” dedi.

Sözcü'den Başak Kaya’nın haberine göre, koruma polisi verilen ve araçlarına çakar takma izni alan gazetecilerin açıklanmasını isteyen Gök şu ifadeleri kullandı:

Anayasamız hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamayacağını öngörüyor. Ancak organize suç örgütü liderinin açıklamaları ile Hadi Özışık adlı kişinin ve kardeşinin bazı imtiyazlardan yararlandığı ortaya çıktı. Gazetecilik ilkelerine uymayan, kendisini gazeteci olarak tanıtan ancak yaptıkları işlerin meslekleri ile alakası olmayan, kirli kalemşörler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar kaç gazeteciye koruma polisi ve çakarlı araç kullanma izni verildi? Bu gazeteciler kimlerdir, açıklanmalı.