Muğla'da üniversite okurken 27 yaşında öldürülen Pınar Gültekin cinayetini takip eden sürece ilişkin Hürriyet yazarı Fatih Çekirge bir iddisında bulunmuştu. 

Çekirge köşesinde, isim vermeden CHP’nin bir Muğla milletvekilinin Pınar Gültekin'in babasını aradığını ve "Tamam böyle bir şey yaşandı. O aile de perişan. Zaten cezasını çekecek. Gel sen davandan vazgeç... Zaten kamu davası devam edecek..." dediğini öne sürmüştü. Bu söylemlerde bulunan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğu iddia edilmişti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Telefon görüşmelerinin ve iletişim hareketliliğinin yer aldığı HTS kayıtlarını gösteren Girgin, "1 dakika 56 saniye görüşmüşüm. Altını çizerek söylüyorum ne dava içeriği ne de davaya yönelik bir telkinim asla ve asla olmamıştır. Eğer birileri benim adımı kullandıysa da yargı önünde hesabını soracağız"  ifadelerine yer verdi.

Pınar Gültekin'in Bitlis'in Hizan ilçesinde defnedildiği 22 Temmuz'un ertesi günü taziye amaçlı 3 kişiyi aradığını tekrarlayan Girgin, "Sıddık Gültekin ile 1 dakika 56 saniyelik bir görüşmemiz oldu. Sıddık Gültekin'e acısını paylaştığımızı söyledim ve başsağlığı diledim, kendisi de bana teşekkür etti. "Muğla halkı bize sahip çıktı sağ olun, herkes yardımcı oldu" dedi" dedi.

Böyle bir söylemi hiçbir vekilin, hatta bırakın vekili insan olan hiç kimsenin yapmayacağını düşünüyorum" diyen Girgin, "Bahsedilen vekilinin ben olabileceğim aklımın ucuna bile gelmedi. Sonradan parti yöneticilerimiz ve 4 vekil arkadaşımla video konferans yoluyla konuşup, kendi aramızda değerlendirdiğimizde yazıya konu olan taziye telefonunu açan tek milletvekili olarak konuya açıklık getirmesi gereken kişinin ben olduğum kanaatine vardım" ifadelerini kullandı.

Girgin, "Yine Muğla'da katledilen Zeynep Şenpınar için memleketi Kahramanmaraş'ın il başkanını da aradım, aynı şekilde taziye dileklerimi ilettim. Şimdi olsa taziye amaçlı yine ararım. Son derece insani duygularla yapılan bir başsağlığı aramasının nasıl bu hale getirildiğini şaşkınlık içinde izliyorum. Biz her daim Gültekin ailesinin acısına ortak olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.