Toplumsal Haber Merkezi

CHP’nin hazırladığı ‘SaBıKa Holding’ isimli kitapçığı dağıtan beş parti üyesi gözaltına alındı. 

Parti genel merkezinin yayını olan kitapçığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) önünde dağıtan beş partilinin gözaltına alındığı öğrenildi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, partisinin hazırladığı “Sabıka Holding” başlıklı broşürü dağıtan gençlik kolları üyelerine yapılan gözaltı işlemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Akıllı, broşüre ilişkin toplatma kararının olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Savcı 24 saat içerisinde buna ilişkin toplatma kararını, yasaklama kararını ibraz etmek zorunda. Böyle bir toplatma kararı şu ana kadar yok. Eğer böyle bir toplatma kararı yoksa ve alınmazsa bugün yapılan işlem, artık siyaseten haksızlığı, hukuksuzluğu bir yana suç sayılacak bir işlem haline gelecektir

ERDOĞAN'A HAKARET SUÇLAMASI

Bugün sabah saatlerinde Cebeci Kampüsü önüne bunu dağıtmak üzere giden gençlik kollarımızdan beş kardeşimiz, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Her ne kadar kendileri bunun bir gözaltı işlemi olmadığını söyleseler de hem sağlık muayenesinden geçirilmiş olmaları hem telefonlarının kapatılmış olması hem de en önemlisi rızaları dışında götürülmüş olmaları gösteriyor ki bu açık bir gözaltına alma işlemidir. Arkadaşlarımız, şu anda ifade vermekteler. Yöneltilen suçlama, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret.

TOPLATMA KARARI ZONGULDAK'TA

Sorduğumuzda gözaltı gerekçesini, savcılık talimatı söyleniyor. Peki bu talimat nereden geliyor? Söylenene göre, Zonguldak’ta verilmiş bir toplatma kararına dayanıyor ama bugüne kadar ne bize, Ankara örgütüne ne Zonguldak örgütümüze ne de partinin herhangi bir birimine ulaşmış böyle bir toplatma kararı yok. Anlaşılıyor ki savcılık, bunu Ceza Muhakemeleri Kanunu’ndaki gecikmesinde sakınca bulunan hallerdeki yetkisine dayanarak yapıyor.