Tam kapanma sırasında dükkanlarının kepengini dahi açamayan Tekel bayileri 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteği kapsamına alınmadı. 17 günlük kapanmada içki yasağı yüzünden zor günler geçiren Tekel bayilerinin destek kapsamına neden alınmadığı konusunda CHP Meclis’te önerge verdi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Neden bu insanlar cezalandırılıyor? Tekel bayileri de yıllardır vergi ödüyor, devletinden gereken desteği alamıyor” dedi.

Sözcü'nün haberine göre Budak, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge verdi. Tam kapanma sırasında dükkanlarının kepengini dahi açamayan Tekel bayilerinin destek kapsamında olmadığını belirten Budak, şunları söyledi:

Bunun nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz. Söz konusu esnafın 3 haftalık tam kapanma sürecinde de sıkıntı yaşadığı göz önüne alınırsa Tekel bayilerinin destek kapsamına alınması için ne yapmaları, hangi koşulları sağlamaları gerekmektedir? Tekel bayilerinde alkol satışının olması hibe desteği kapsamı dışında tutulmalarına bir etken midir?

Hibe desteklerinin konoravirüsle mücadele kapsamında ekonomik olarak zor günler geçiren esnaflara verilmesi planlanıyordu.