CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Mezitli’de intihar eden polis Nagihan Ekiz’in, AKP’liler tarafından hakarete uğradığını öne sürdü.

Başarır ayrıca, Mezitli İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı’nın intihar eden polisi özür dilemesi için zorladığını da söyledi. Mersin Valiliği’nin açıklamasında ise intiharın olaydan ‘bir ay sonra gerçekleştiği’ ifade edildi. Polisin babasının beyanları üzerine 27 Eylül günü olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Valilik, hakaret iddiasını yalanlamadı.

Nagihan Ekiz’in görev için gittiği AKP Mezitli ilçe binasında, AKP ilçe başkanının sekreteri tarafından hakarete uğramasının ardından intihar ettiğini söyleyen CHP’li Başarır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AKP Mezitli ilçe binasında rahatsızlanan arkadaşının yerine 2 saatliğine görev yapan bir polis kızımız, AKP ilçe başkanının sekreteri tarafından hakarete uğrar ve aynen şunu söyler: ‘Görevli polis nerede? Ben burada polis azarlamaktan bıktım.’ Bunun üzerine kendisini uyaran polisi AKP Mezitli İlçe Başkanı’na şikayet eder, sicilini ister. AKP Mezitli İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü’nü arar ve ‘Bu kızı hemen sürgüne göndereceksiniz’ der.

Mezitli İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, intihar eden polis kızımızı zorla AKP ilçe binasına götürerek sekterin odasında, ‘Sokak kadını ağzıyla konuşuyorsun, çabuk sekreterden özür dile’ der. İntihar eden polis kızımız ise ‘Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim’ diye karşılık verince odada bulunan AKP İlçe Başkan Yardımcısı, ‘Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesin’ der ve odadan kızımızı kovarlar.

“Bu hakaretlere dayanamayan polisimiz intihar eder. Şimdi buradan soruyorum; her gün 3-4 polisimiz intihar ediyor, neden? Milletvekiliniz polise ‘ş…….’ der, ilçe başkanı sekreteriniz polise hakaret eder. Gencecik, hayatının baharında bu kız. Yazık değil mi? Onun babasına, annesine nasıl hesap vereceksiniz. Kendisine hakaret eden sekreter, ‘Seni sürdüreceğim’ diyen ilçe başkanı şu an koltuklarında oturuyor ancak bugün polisimiz aramızda değil. Buradan Mersin Valisi’ne sesleniyorum: Polisine ‘ş…….’ diyen milletvekilinin yanında oldun. Burada da AKP Mezitli İlçe Başkanı’nın ve sekreterinin yanında olacak mısın?

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
“Mersin'de görev yapan polis memuru Nagihan Ekiz’in hayatına son vermesi” hakkında Mersin Valiliği’nden açıklama geldi.

Hakaret iddiasını yalanlamayan Valilik, “Merhumenin herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetinin olmamasına rağmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya değerlendirmeleri ve paylaşımları üzüntümüzü daha da artırmıştır” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili incelemenin başlatıldığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurumuz Nagehan Ekiz’in 26.09.2021 günü intihar etmesi hadisesi üzerine bazı medya organları ve sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarla ilgili olarak; öncelikle Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurumuzun intiharı hem emniyet teşkilatımızı hem de bizleri derinden üzmüştür.

27.08.2021 tarihinde Mezitli’de siyasi parti ilçe binasında görevli polis memurunun iki saatliğine izinli olduğu zaman zarfında merhume burada bir defaya mahsus görevlendirilmiştir.

Bu süre içerisinde ilçe binasında görevli sekreter hanımla bir nedenle karşılıklı diyalog sonrası Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli şube müdürünün olaya müdahale etmesinden bir ay sonra vuku bulan intihar olayına herhangi bir belge, bulgu, inceleme ve merhumenin herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetinin olmamasına rağmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya değerlendirmeleri ve paylaşımları üzüntümüzü daha da artırmıştır.

Konu ile ilgili olarak merhumenin intiharından sonra Bakanlığımız emniyet emeklisi olan kıymetli babasının beyanları üzerine 27.09.2021 günü tüm yönleriyle hemen inceleme başlatılmıştır.

Merhumenin acılı ailesine ve polis teşkilatımıza baş sağlığı ve sabırlar dileriz.