İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk kadınları ve çocukları selfie çekiyormuş izlenimi yaratarak kayda alan yabancı uyruklular hakkında "Ben selfie çekiniyorum, arkanızda bir kadın olsa ve sosyal medyada yayınlasanız, 'Bu kadını röntgenliyor mu...' olacak?  Böyle bir ahlaksızlık olur mu?" demişti. Soylu, sözlerinin devamında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında da "Soros çocuğu, operasyon çocuğudur. Hayvandan aşağı bir insan!" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu sözlerinin ardından Cumhuriyet'e konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Soylu'ya sert tepki gösterdi.

Başarır, iktidarın seçimleri kaybettiğinde yargıya ilk teslim edilecek kişinin Süleyman Soylu olduğunu söyleyerek "Bunun birçok sebebi var; kirli ilişkiler, ortaya atılan iddialar, Silivri Emniyet Müdürü'nün intiharından tutun Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkilere kadar... Tüm bunlardan yargılanıp hesabını verecek" dedi.

'KINIYORUM, ONDAN UTANIYORUM'
Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok hayvan bizler kadar kötülük yapmayı düşünemez. Hayvanları bir hakaret aracı olarak kullanmayın ama bunu yapan bir İçişleri Bakanı var. Birçok canlı Soylu kadar kötü düşünemiyor, tehdit etmiyor. O sebeple İçişleri Bakanı'nı hayvanları hakaret aracı olarak kullandığı için kınıyorum ve ondan utanıyorum.

Mülteciler gidecekler, gitmeliler. Bu ülke yaklaşık 10 milyon mülteciyi kaldıramaz. Bu utanmaz, sıkılmaz adam 201 bin tanesine vatandaşlık vermiş. Kime sordun? Sürekli de vermeye devam ediyorsun, seçimlere kadar bu rakamın 1 milyon olması bekleniyor. Bunu nüfus müdürlükleri söylüyor. Ülkenin vatandaşından çok onların haklarını savunuyor işte bu yüzden suç işleri bakanısın. 

'AKPLİLER BİLE BU ADAMDAN UTANIYORLAR'

Utanıyorum. AKP'liler bile bu adamdan utanıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nda bir parça vicdan varsa, ülkesinin bekasını biraz olsun düşünüyorsa, bu adamı görevden al ve yargıya teslim et! Sen İçişleri Bakanı olarak bir milletvekiline bir genel başkana bunları söylersen, senin Emniyet amirin de bir milletvekiline 'seni çivilerim' der. Sen bu lafları söylersen, yarın gerçekten bir Emniyet müdürü bir milletvekilini çiviler ya da çeker silahını vurur. Olmaz kardeşim, olmaz!