Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz günlerde Habertürk'te bir programa katılmış, Tank Palat Fabrikası'nın Katar'a peşkeş çekilmesine tepki göstermişti. Yaptığı açıklamalar sonrası Başarır'ın, iktidar medyası tarafından 'ordu satıldı' söyleminde bulunduğu iddia edilmiş, hedef haline getirilmişti.

CHP'li Başarır'a tepki gösterenlerden biri de Saray ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeli "28 Kasım 2020 Cumartesi günü, Habertürk Televizyonu’nda yayımlanan 'Gerçek fikri ne' adlı programda CHP’li bir milletvekili Türk ordusuna alenen hakaret etmiş, Katar’a satıldığını açıkça ifade ve iddia etmişti. Bu düşman üslubunun tavzihi ve tevili elbette mümkün değildir. Orduya satılmış demek bir defa vatana ihanettir. Hiç kimse bu katıksız ihanete demokrasi maskesi takmasın, ifade özgürlüğü bahanesiyle üzerini örtmeye kalkışmasın. Zehirli mızrak çuvala sığmıyor. Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır. Mesele budur. Şerefli ve kahraman Türk ordusuna satılmış diyenleri unutmayacağız, bu iğrençliğe paravanlık ve payandalık yapanları unutturmayacağız. Demokrasinin ardına saklanıp Türkiye’yi devirmeye azmetmiş kan içici kenelere, önemle ifade ediyorum ki, müsaade etmeyeceğiz. Bu hesabı soracağız" sözleriyle hedef almıştı.

CHP'li Başarır Twitter'da 'hesabını soracağız' gibi tehditkar açıklamalar dizisi yayınlayan Bahçeli'ye yanıt verdi. "Bahçeli’ye şahsıma attığınız tweet dizisine ilişkin kötü bir haberim var" diyen Başarır, atılan tweetler hakkındaki analizini paylaştı.

Başarır, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

"Tweet altındaki yorumların saat 22.00 itibariyle bot hesaplar ve tekrar atılan tweetler dışında 880 kişiden; 581 kişi (yüzde 66) Bahçeli’nin aleyhine, 299 kişi (yüzde34) ise lehinedir. Halk her şeyin farkında."