CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davayı takip etmek için gittiği Muğla'da CHP'nin CNN Türk boykotunu deldi.

CHP'li Aylin Nazlıaka, CNN Türk Muhabiri Fulya Öztürk'e Pınar Gültekin davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten Aylin Nazlıaka'nın CNN Türk'e yaptığı açıklamada "Pınar Gültekin'in katili sadece Metin Avcı değildir. Aynı zamanda kadın cinayetlerini önleyemeyen, kadına yönelik şiddetle yeteri kadar mücadele edemeyen ve kadın katillerini sokağa salıveren herkes de bu cinayetin suç ortağıdır" ifadesini kullandı.

AYLİN NAZLIAKA'DAN SÜLEYMAN GİRGİN İDDİASI YORUMU
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Öte yandan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin'e "Davadan vazgeç" dediği iddiası hakkında ise, "Milletvekilimiz Süleyman Girgin 'Böyle bir iddia doğruysa partiden ve milletvekilliğinden istifa edeceğim' dedi. Bu iş artık yargıya taşınmış durumda. Kendisinden bu kadar emin. Onun için masumiyet karinesine güvenmek ve yargı sonuçlanıncaya kadar bu konuda yorum yapmamak daha doğru olacaktır" yorumunda bulundu.

CNN TÜRK'E ÇIKANLAR İHRAÇ EDİLMİŞTİ
CHP MYK, 6 Şubat 2020 tarihinde CNN Türk'e çıkılmaması yönünde boykot kararı almıştı.CNN Türk yayınına katılarak CHP'nin boykot kararını delen Avukat İrem Çiçek,  İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen CHP'den ihraç edilmişti.