CHP’li Çetin Arık, AKP’li İsmail Tamer’in Covid-19 testi sonucunun pozitif çıktığını belirterek kongreye katılanların karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in Covid-19 testinin pozitif çıktığını hatırlatan Arık, Tamer’le kimlerin temaslı olduğunun bilinmediğini belirterek, “Kongreden Kayseri”ye 56 otobüs geldi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve gelenler olmak üzere hatta kongreye katılanların tamamının karantinaya alınması lazım. Eğer Covid-19’la mücadele etmek istiyorsak, bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

'KAYSERİ KIRMIZI OLMUŞKEN NİÇİN GİTTİNİZ?'
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, kongrenin yapıldığı gün Kayserililere, ‘Kalabalık ortamlara girmeyin, ilimizde vaka sayısı çok arttı’ diye mesaj attığını belirten Arık, aynı saatlerde Büyükkılıç’ın lebalep kongreden görüntüler paylaştığını dile getirdi. Arık, “56 otobüsle bu kongreye katıldılar. Şimdi Kayseri’de vatandaşların toplu taşıma araçlarında birbirleriyle ve telefonla konuşmasını yasakladılar. Siz halkın konuşmasını yasaklıyorsunuz ama kendiniz konuşuyorsunuz, yetmezmiş gibi 56 otobüsle Kayseri’den Ankara’ya gidiyorsunuz. Konuşmakla da kalmayıp türküler söylüyor, maskeyi mendil yapıp halaylar çekiyorsunuz. O zaman size sormazlar mı; ayıp değil mi? Günah değil mi? Kayseri kıpkırmızı olmuş iken, en riskli iller arasındayken niçin 56 otobüsle, bu kadar insanla lebalep kongreye katıldınız?” diye konuştu.

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in şuan Ankara Şehir Hastanesi’nde Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Arık, kendisine şifalar dilediğini belirtti. Tamer’in “Yaptırdığım Covit 19 Testi pozitif çıktı. Benimle temasta bulunan herkes test yaptırsın” paylaşımını hatırlatan Arık, “Sizinle kimin temas kurduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz 56 otobüs geldi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve gelenler olmak üzere hatta kongreye katılanların tamamının karantinaya alınması lazım. Eğer kovid ile mücadele etmek istiyorsak, bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

'KONGREYE DEĞİL, 16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CEZA'
AKP kongresine katılanlara cezai işlem uygulanmamasını da eleştiren Arık, Kayseri’de 16 yaşındaki bir çocuğa maske nedeniyle para cezası kesildiğini, ödeyemediğini içinde icra servisine davet edildiğini belirtti. Çocuğun esnaf olan babasının “‘Aylardır dükkanı kapalı kaldı, ben bu cezayı ödeyemiyorum. Bu ülkede adalet arıyorum” dediğini aktaran Arık, “Bu ülkede kanunlara göre mi ceza kesiliyor, yoksa parti üyesi olup olmadığına göre mi? Eğer ceza kesilecekse lebalep kongrelere katılanlara kesilmeli” dedi.