CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında iktidarı çok sert eleştirdi. Üç siyasi ismin asıldığı Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na yapılan otele ve Bozkurt'ta AKP'nin tutumuna kızan Altay, iktidarın selden etkilenen vatandaşları borçlandırmayı değil borçlarını silmeyi hedeflemesi gerektiğini belirtti.

Adnan Menderes'in ve 2 siyasi ismin daha asıldığı Yassıada daha sonra Demokrasi ve Özgürlükler Adası olmuştu. Altay da buraya yapılan lüks otelin fotoğrafını paylaşarak iktidara tepki gösterdi.

Engin Altay'ın konuşması şöyle:

'AFETTE BİLE CAMİ BAHÇESİNDE 'BİZ VE ONLAR' DEDİ'

Böyle bir afet karşısında hükümet ne yaptı? Kayıpla yüzleşmeden IBAN attı vatandaşa. Ne kadar maddi hasar var bilmiyoruz. Millet yakınını ararken beyefendi Bozkurt'ta seçim mitingi yaptı. Doğalgaz sözü verdi. Afette bile cami bahçesinde 'biz ve onlar' dedi. İlk günlerde CHP'li belediyelerin gönderdikleri iş makineleri sahaya sokulmak istenmedi ama şimdi çalışıyor. Üç gün sonra çalışmaya başlayabildi İBB ve ABB'den gelen araçlar.

'ELEKTRİK FATURALARINA ERTELEME GELDİ HİÇ ALMA!'

Elektrik faturalarını üç ay erteleme kararı çıktı. Ayıp ya! Bari hiç alma. Milletle dalga geçer gibi. Kaymakamlar ve valiler bizle temas etmekten kaçındı. Ayancık'a giden bakanlar belediye başkanlarını yok sayarak kendilerine göre bir şeyler yaptılar.

'SEL ENKAZININ ALTINDA İTİBAR BULAMAZSINIZ'

Muhalefetle yan yana gelmemeye özellikle dikkat ettiler. Beyefendi böyle bir günde birlikte olmayacağız da ne zaman olacağız diyorsun. Senin valin muhalefetten isimlere 'hoş geldiniz' demekten imtina ediyor. İBB'nin Bozkurt'ta 149 personeli ve 92 iş makinesi çalışıyor. İBB'nin Ayancık'ta 78 personel ve 50 iş makinesi çalışıyor. Ama CHP farkı da bu. Ayancık CHP'li Bozkurt AKP'li. Herkese teşekkür ederiz ama şunu da gördü bu bölgede: hükümetin ve bakanların kaybettikleri itibarı selin enkazının altında aradıklarını gördüm. Sel enkazının altında itibar bulamazsın. Hayatını kaybeden vatandaşı bulursunuz.

'365 GÜN MİLLET EĞLENECEK BİR GÜN YASMI TUTACAK?'

Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler adasında bu süper ultra lüks otelde 365 gün millet eğlenecek bir gün yas mı tutacak? İnsan böyle bir ayıbın yaşandığı, sözde mahkemenin kurularak başbakanın idamına karar verilen bir küçücük adaya bu şatafatın amacı ne? Bunun insanlıkla nasıl ilgisi olabilir? Bunun adı gözünü para hırsı bürümüşlüktür ve vicdansızlıktır. Yassıada demokrasi tarihi için bir utanç, akla 3 siyasetçi geliyor. Onların asıl kararı verilen mahkemenin yerine sen ultra lüks otel yapıyorsun. 4-5 sene buraya gittim eylem yaptım. Buna rağmen yapıldı. Bir ayıp işlendi. Bir hata yapılmıştır.