Toplumsal Haber Merkezi

Bugün sabah saatlerinde, CHP'li Adalar Belediyesi binası önüne bu sabah gelen bir kişi, pompalı tüfekle yedi el ateş etti. Saldırı yüzünden binadaki camlar kırıldı. Gözaltına alınan saldırgan, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, 71 yaşındaki saldırgan M.Ş., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

OLAYIN ASLI NE?
Olay sabah saatlerinde Adalar'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 71 yaşındaki M.Ş., bir süre önce tarla olarak kullanmak üzere Vakıflar Müdürlüğü'nden bir bahçe kiraladı. Fakat bahçe üzerinde bazı yapıların inşa edildiğinin fark edilmesi üzerine İSKİ, M.Ş.'nin kiraladığı bahçenin suyunu kesti.

TUTUKLANDI
Bunun üzerine öfkelenen M.Ş, soluğu elinde pompalı tüfekle Adalar Belediyesi binasında aldı. Saldırgan belediye binasına yedi el ateş etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette ilk ifadesini veren saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırının sebebinin iddia edildiği gibi 'su kesilmesi' olmadığını söyledi.

Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Adalar Belediyesine yapılan saldırının sebebi kişinin suyunun kesilmesi değil, kendisine ait olmayan bir araziye kaçak olarak yaptığı yere su bağlatamamasıdır..