CHP'li heyet, Genel Merkez'in talimatıyla bir dizi ziyarette bulunmak üzere Sivas'a gitti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökan Zeybek, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İBB Meclis Üyesi  Seyit Ali Aydoğmuş, İnan Güney, Bahçelievler CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Beşiktaş belediye meclis üyeleri Sivas'ı ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökan Zeybek ve  Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'un bulunduğu heyet, ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Çoşkun ve il yönetimini ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökan Zeybek ve  Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat  ve diğer partililer, Sivas Valisi Salih Ayhan ,Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,CHP Hafik İlçe Başkanı Azimet Savaş Kızgır, Divriği Belediye Başkanı Başkan Hakan Gök'ü makamanlarında ziyaret ettiler.

KADIN EMEĞİNE DESTEK ÇAĞRISI

CHP'li Zeybek, Hüma Hatun Sokağı’nda kadın esnafları ziyaret ederek yolu Sivas'a düşenleri bu sokağa uğrayarak 'kadınların emeğine' destek vermeye davet etti.

Zeybek, ''Sivas Divriği Hüma Hatun Sokağı’ndayız. Sizlere bu sokağın çok güzel, özel ve belirleyici özelliğinden bahsedeceğim. Aşevinden tandıra, hayvansal gıda ürünlerinden kuru gıda ürünlerine kadar tam 12 dükkanın bulunduğu sokakta tüm dükkanların sahibi ve işletmecisi sadece ve sadece kadınlar. Divriği’nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak özenle hazırlanmış dükkanlarda müşterilerini ağırlayan ve birbirinden lezzetli ürünleri 7’den 70’e misafirlerine sunan Divriği’li kadınlar büyük bir alkışı hak ediyor. Yolunuz Sivas Divriği’ye düşerse Hüma Hatun Sokağı’nda sizi kadın emeğine destek vermeye davet ediyorum.'' dedi. 

"KADIN EMEĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİNE SİVAS DİVRİĞİ'DE TANIK OLDUM"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Hüma Hatun Sokağı'ndaki kadın esnaflarla ilgili şunları söyledi:

''İstanbul Mv. ve PM Üyemiz Gökan Zeybek  ve heyetimiz ile Sivas’ın Divriği İlçesinde İlçe Belediye Başkanı Hakan Gök ile bir araya geldik. Misafirperverlikleri için Sn. Başkan’a ve Sivas halkına teşekkür ediyorum.Toplumsal refah ve kalkınma için kadının rolü göz ardı edilemez. Kadın emeğinin en güzel örneklerinden birine Sivas’ın Divriği ilçesinde tanık oldum. Hüma Hatun Sokağı’nda sadece kadınlar esnaflık yapıyor, bu sayede ailelerine destek oluyorlar. Üretmenin mutluluğunu yaşayan 12 kadının istihdam ettiği Divriği Hüma Hatun Sokağı kültürel dokusuyla da ilgi görüyor. Yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmenizi ve kadın emeğine destek vermenizi tavsiye ediyorum.''