CHP İzmir İl Başkanlığı binasına, binlerce Afgan göçmenin kaçak yollarla sınırdan girmelerine tepki amacıyla “Sınır namustur” pankartı asıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Sınır namustur. Biz bu vatanın ve bu milletin namusunu kimseye çiğnetmeyeceğiz" dedi.

ANKA'nın haberine göre CHP Genel Merkez binasına "Sınır namustur" yazılı parkartın asılmasının ardından yayılan protesto İzmir'de de sürdü. Binlerce Afgan sığınmacının kaçak yollarla sınırdan girmelerine tepki göstermek amacıyla İstanbul ve birçok ilde il ve ilçe başkanlıklarına asılan pankart, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın, Konak ilçesine bağlı Çankaya semtindeki binasına da asıldı.

'BİZ BU VATANIN VE BU MİLLETİN NAMUSUNU KİMSEYE ÇİĞNETMEYECEĞİZ'
Kontrolsüz sığınmacı akınının Türkiye'nin geleceğini, toplumun demografik yapısını tehdit eder hale geldiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şunları söyledi:

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bedel ödeyerek, can vererek, kan dökerek her bir toprak parçasını vatan yapmaları, günümüz iktidarı ve saray yönetimi tarafından birkaç kuruş uğruna yok sayılmakta, adeta çiğnenmektedir. Her fırsatta beka sorunundan, sınır güvenliğinden bahseden AKP iktidarının son süreçte yapmış olduğu tasarruflar sınırlarımızı yol geçen hanına çevirmiştir. Bu yaşananlar göstermiştir ki beka sorunu varsa AKP iktidarından kaynaklanmaktadır. Sınır namustur. Biz bu vatanın ve bu milletin namusunu kimseye çiğnetmeyeceğiz”

NE OLMUŞTU?
Önceki gün İstanbul'da bir grup şahıs, "Hudut namustur" yazılı pankart açmıştı. "Öfkeli Genç Türkler" imzasıyla açılan pankart nedeniyle 6 kişi gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı.