CHP İzmir İl Örgütü dün yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.Ezgi Deniz Urgu'na ve Cüneyt Oğuz yeterli imzayı bulamadığı için mevcut il başkanı Deniz Yücel tek aday oldu. 

Yücel, kullanılmış olan 611 oydan 258'ini alarak yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçildi.

Gerçek İzmir'de yer alan habere göre; Adaylığı için Divan'a 540 imza verilen Yücel'e çıkan oy sayısının düşük olmasının ardında bazı delegelerin il başkan adayını işaretlemeyi unutmasının yanısıra bir ‘protesto’nun da yattığı öğrenildi. Yücel'in 611 oydan 258'ini alması delegeden 'dayatma aday tepkisi' olarak yorumlandı.

Yücel'e başta Karabağlar ve Karşıyaka olmak üzere kentte değişim mesaisi veren ilçelerden oy gelmediği öne sürüldü.

'İKTİDAR' MESAJI! 
Yücel yeniden il başkanı seçilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugün Olağan İl kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. İzmir'de yeni kadrolarımızı belirliyoruz. Sayımlar hala devam ediyor. Önümüzdeki ay da kurultayımızı yapacağız. CHP'de kongre süreçleri her zaman heyecanlı ve büyük bir beklentiyle geçiyor.

CHP'de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde bir kongre gerçekleştirdik. CHP'de görev alan arkadaşlarımız, partimizi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri de bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da aynı şekilde gerçekleştireceğiz.

Kongremizin İzmir'e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla şu anda Türkiye'yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Hepimize yüklediği bir sorumluluk var. Bunun bize yüklenen tarihi bir misyon var. Bu misyonun ve sorumluluğun bilincinde partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadele vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

DÜŞÜK OY SAYISI AÇIKLAMASI
Sandıktan oldukça düşük sayıda oy çıkmasını da değerlendiren Yücel ayrıca "Tabi aday olma yeterliliğine sahip örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir, tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımız adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu çok mutlu etti, çok önemli ve anlamlı bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü bu olaya, bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir.

Özellikle ilçe başkanlarımızın bu açıklamasıyla ben görevin tarafıma tevdiğ edilmiş olduğunu, görev ve sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğu tarafımıza ve ilçe başkanlarımıza bildirdiğini öğrendik. İzmir gibi bir kentte, 30 ilçede bir uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil... Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki göstermiş olabilirler, bunları da anlayışla karşılıyoruz. Bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in de görüş ve önerilerini aldık, oldukça da listeye yansıttık. Daha sayımlar devam ediyor. Yönetim, kurultay delegeleri ve disiplin kurulu delegeliği açısından... Buradan çıkacak sonucun ne olursa olsun partimize güç katacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu. 

'BİR TAKIM BASKILAR OLDU'
Mükerrer imzaların tercih yapmasının ardından yeterli sayıda imza sayısına ulaşamayan ve aday olmayı başaramayan Cüneyt Oğuz kürsüde yaptığı konuşmada, “ Adaylığımı açıkladım. Bir takım baskılar oldu. 65 imza için gece gündüz çalıştım. 80’in üstünde imza verdim. Mükerrer üyeler çıktı. Bugün burada kongrenin heyecanını daha da yükseltelim isterdim. Bize verilen hak elimizden alındı. İmza için ekstra süre istedim ama Divan Başkanı hukukçu olmasına rağmen uygun bulmadı. Bu demokrasiye yapılan prangadır. Sizlerin iradesine zincir vuruldu. Bu Cüneyt Oğuz’a değil bu mahallelerde savaşarak delege olmuş siz onurlu il delegasyonumuza yapılmıştır. Bugün buradan bir mesaj verin” dedi.