Toplumsal haber merkezi

17 Ocak’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi Ekim ayında başlayan ve artık sona yaklaşılan kurultay sürecini masaya yatırmıştı. Toplantıda 37. Olağan Kurultayın 28-29 Mart tarihlerinde Ankara Arena’da yapılması kararı alınmıştı.

Böylece CHP’de 3 Şubat-2 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak il kongreleri beklenmeden olağan kurultay takvimi ilan edilmiş olmuştu.

17 Ocak tarihinde toplanan Parti Meclisi tarafından alınan bu kararın ardından gözler 37. Olağan CHP Kurultayını etkileyebilecek 170 kurultay delegesine sahip olan İstanbul örgütüne çevrildi.

Toplumsal’ın edindiği kulis bilgilerine göre 20 Ocak’ta yapılacak olan CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu başkanlığında yapılacak olan il yönetim kurulu toplantısında, CHP İstanbul il kongresi için 9 Şubat tarihi kararı alınarak baskın bir CHP İstanbul il kongresi yapılacağı planlandığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan CHP İstanbul il örgütü içerisinde konuştuğumuz bazı kanaat önderleri ise Kaftancıoğlu’nun yarın yapılacak il yönetim kurulu toplantısında henüz yeni biten ilçe kongrelerinde seçilen il delegelerinin bir birlerini ve fikirlerini bilmediği için böyle bir kararın çıkması parti içerisinde büyük tartışmalara ve kavgalara neden olacağını ileri sürmekteler.